Мъж от Бангладеш, който стана известен като човека дърво заради

...
Мъж от Бангладеш, който стана известен като човека дърво заради
Коментари Харесай

Мъжът дърво отново влиза в болница за операция

Мъж от Бангладеш, който стана прочут като индивида дърво поради многочислените кожни израстъци, напомнящи кора на дърво, по тялото си и за който се смяташе, че е оздравял, ще постъпи още веднъж в болница, с цел да бъде опериран, съобщи Франс прес.

Двадесет и осем годишният Абул Баяндар е обиден от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия. Вестта за Абул обиколи света през 2016 година, когато той за пръв път бе настанен в болница в Бангладеш, съобщи Българска телеграфна агенция.

Навремето лекари в университетската болница в Дака го оповестиха за оздравял, само че след това той няколко пъти бе обиден от рецидиви на заболяването и бе опериран общо 25 пъти.

" Здравословното му положение се утежни и считам, че ще са нужни нови хирургични интервенции ", съобщи доктор Саманта Лал Сен от болничното заведение.

Сивозелените кожни израстъци са най-вече по ръцете му и му пречат да си служи с тях. Абул от години не е работил и е лекуван гратис.

" Кожни израстъци се появиха на нови места по краката и ръцете ми - сподели той. - Надявам се, че този път лекарите ще съумеят изцяло да ме излекуват. "

През 2017 година в университетската болница в Дака бе лекувано момиче от Бангладеш, наранено от същата болест. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР