Мъж от американския щат Джорджия е осъден на три години

...
Мъж от американския щат Джорджия е осъден на три години
Коментари Харесай

Американец ще лежи в затвора заради Покемон картичка

Мъж от американския щат Джорджия е наказан на три години затвор поради това, че е употребявал държавни пари, отпуснати като помощ за справяне с пандемията COVID-19, за покупка на рядка колекционерска картичка от серията Покемон, оповестява The Verge.

31-годишният Винат Удомсин е получил заем за покриване на стопански вреди на стойност 85 000 $, откакто оповестил, че има дребен бизнес с 10 чиновници.

Безлихвените заеми бяха част от проекта на Конгреса за облекчение на следствията от пандемията и бяха предопределени за поддръжка на компаниите, тъй че те да продължат да заплащат заплатите на своите служащи и наемите си.

Оказва се обаче, че откакто Удомсин получил парите, той е употребявал 57 789 $ от тези пари, с цел да си купи първо издание на холографска картичка с облика на героя Каризард. Артикул, отговарящ на това изложение, е продаден на същата цена през електронната платформа PWCC в края на декември предходната година.

Освен че ще лежи в пандиза, "предприемачът " ще би трябвало да заплати 10 000 $ спомагателна рента върху заема от 85 000 $.

След като бъде освободен, 31-годишният америанец ще изтърпи и три години под наблюдаване от управляващите. Той се е съгласил да съобщи скъпата колекционерска картичка на прокурорите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР