Мъж, осъден за убийството на двама души в Оклахома преди

...
Мъж, осъден за убийството на двама души в Оклахома преди
Коментари Харесай

Със смъртоносна инжекция: Оклахома екзекутира мъж, убил двама преди над 20 г.

Мъж, наказан за убийството на двама души в Оклахома преди повече от две десетилетия, беше екзекутиран в четвъртък. Деуейн Смит е получил смъртоносна инжекция в щатския затвор на Оклахома в Макалистър и беше разгласен за мъртъв в 10:20 ч. тази заран, заяви CBS News.

Осъденият на гибел Кенет Смит оцелява при първия опит да бъде екзекутиран, а управляващите желаят да приложат пробното отравяне с азот

На въпрос дали има последни думи, Смит е дал отговор: „ Не, добре съм “, написа Асошиейтед прес. Процесът на екзекуция продължи малко повече от 10 минути в четвъртък, като стартира в 10:09 сутринта, сподели шефът на държавните затвори Стивън Харп.

Смит е разгласен за изпаднал в безсъзнание в 10:14 ч. Духовен консултант е бил в камерата на гибелта по избор на Смит. Лишеният от независимост не е изискал последно хранене.

Лиза Монтгомъри беше приета за отговорна за убийството на бременна жена и отвличането на детето ѝ през 2004 година

41-годишният Смит беше наказан на гибел в Оклахома след присъдите си преди две десетилетия за убийствата на Джанет Мур, 41-годишна майка, и Шарат Пулуру, 22-годишен продавач в магазин.

Престрелките са осъществени поотделно на 22 февруари 2002 година, а Смит към този момент се е укривал след предходно ликвидиране, настояват управляващите.

Смит е опитвал да апелира присъдата си няколко пъти. Той и правният му екип упорстваха, че Смит не е виновен за нито едно от убийствата, макар предходни негови признания и за двете закононарушения.

Няколко процеса бяха отсрочени поради решение на областен арбитър, че има неразрешени правни въпроси към смъртоносното инжектиране

Те упорстваха за опрощение на съображение на явен някогашен проблем със злоупотребата с опиати и интелектуално увреждане, защото решение на Върховния съд на Съединени американски щати по последното би попречило на Оклахома да го екзекутира. Нито едно от обжалванията на Смит не е било сполучливо в съда.

„ Не съм направил тези закононарушения. Не съм умъртвил тези хора. Бях дрогиран. Дори не си припомням да са ме арестували “, казаше мъжът. В последна сметка комисията по условно освобождение отхвърли молбата му за опрощение т с гласоподаване 4-1 и изтезанието му трябваше да бъде осъществена.

Смит беше измежду 43 пандизчии, наказани на гибел в Оклахома. Той беше първият екзекутиран там тази година и 12-ият, откогато щатът възобнови смъртните санкции след седемгодишно спиране през 2021 година

Случаят е от 2019 година в Китай

Това спиране пристигна в отговор на поредност от несполучливи смъртоносни инжекции през 2014 година и 2015 година, изключително несполучливата екзекуция на Чарлз Уорнър, наказан на гибел пандизчия, който съгласно очевидци е страдал прекалено в камерата на гибелта.

По-късно беше разкрито, че Оклахома е употребила погрешно и неразрешено лекарство в коктейла за смъртоносна инжекция, употребен за изтезанието на Уорнър.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР