Мъж опитал да убие свой съселянин отнесе наказание от 12

...
Мъж опитал да убие свой съселянин отнесе наказание от 12
Коментари Харесай

12 години затвор за мъж опитал да убие свой съселянин с брадва във Врачанско

Мъж опитал да убие собствен съселянин отнесе наказване от 12 години и 8 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим режим “.
Подсъдимият Д. Б. е приет за отговорен в това, че на 12 февруари в село Върбица е направил опит за съзнателно ликвидиране на К. Т.
Д. Б. блъснал в лявата част на гърба с секира потърпевшия, при което му нанесъл посечна рана на страничната повърхнина на гръдния панер. Брадвата проникнала в гръдната празнина и засегнала белия дроб, като тази рана е довела до заплаха за живота му. Освен това той го е намушкал и с нож в торса и в региона на клепача на лявото око.

За това закононарушение съдът е произнесъл присъда от 19 години „ отнемане от независимост “, само че защото делото е минало в изискванията на съкратеното правосъдно разследване и подсъдимият призна всички обстоятелства от обстоятелствената част на обвинителния акт, присъдата бе понижена с една трета. Съдът постанови присъдата при превес на отегчаващи виновността условия. Д. Б. е осъждан неведнъж. В изпитателния период на условно предварително освобождение е направил това закононарушение, като е нападнал потърпевшия през нощта, откакто разрушил входната врата, в наличието на малолетни очевидци и до момента в който потърпевшият държал на ръце своето бебе.
Освен произнесената през днешния ден, подсъдимият ще би трябвало да изтърпи и друга присъда – „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим за период от четири месеца и 18 дни, което е неизтърпяна част от наказване за предходно негово закононарушение. Д. Б. е наказан и да заплати 30 000 лв. обезщетение за нанесени неимуществени вреди на потърпевшия К. Т., както и разноските му за юрист, и тези, направени по делото.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана в петнадесетдневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР