Мъж, обвинен в носене на заредено оръжие на кампанията на RFK Jr.

...
Мъж беше обвинен, че е влязъл в петък на кампания
Коментари Харесай

Мъж беше обвинен, че е влязъл в петък на кампания за кандидата за президент на Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши в Лос Анджелис със заредено оръжие и се е представял за федерален орган на реда.

Полицейското управление на Лос Анджелис каза в изявление в събота, че са били извикани в петък следобед на събитието на кампанията за доклад за мъж, който „имал зареден пистолет в кобура на рамото и значка, показваща, че е маршал на САЩ“. ФБР също беше на мястото.

Полицията в Лос Анджелис е идентифицирала мъжа като 44-годишния Адриан Пол Айспуро, който е обвинен в носене на скрито оръжие, според полицията.

Записите от затвора показват, че Айспуро е задържан в събота вместо гаранция от 35 000 долара. Публичните регистри не показват дали Айспуро е имал адвокат.

Кенеди каза в публикация във Facebook, че неговият частен охранител е забелязал Айспуро, добавяйки, че той „все още храни надежда, че президентът Байдън ще ми позволи защита от Тайните служби“.

Тайните служби казаха, че решението дали да се предостави защита на кандидат за президент се взема от секретаря по вътрешната сигурност след консултации с ръководството на Конгреса. Предоставя се само в рамките на една година от деня на изборите, освен при „извънредни“ обстоятелства, „въз основа на оценка на заплахата и други фактори“.

Бащата на Кенеди е убит в Лос Анджелис през 1968 г. по време на предизборна кампания в нощта на първичните избори за президент на Демократическата партия в Калифорния.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР