Мъж нападна служител на Спешна помощ в Петрич, съобщават от

...
Мъж нападна служител на Спешна помощ в Петрич, съобщават от
Коментари Харесай

Мъж нападна спешен медик в Петрич

Мъж атакува чиновник на Спешна помощ в Петрич, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград.

Инцидентът е станал към 16.00 часа през вчерашния ден. Медицинската служителка е подала сигнал в полицията, че при оказване на здравна помощ на пациент придружителят я е блъснал с ръка по рамото.

След незабавни дейности от страна на полицията нападателният мъж е арестуван и самоличността му е открита - той е 32-годишен петричанин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Припомняме, от началото на 2019 година случаите на експанзия по отношение на медици зачестиха и добиха необятен публичен отзив. През септември в Специализираната белодробна болница " Д-р Трейман " във Велико Търново бяха нападнати лекари и медицински сестри.

На 21 януари 35-годишна жена атакува здравната сестра от Горна Оряховица. По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с групова оставка.

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Заради следващите случаи на проявена експанзия по отношение на медицински чиновници министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев сезира основния прокурор и настоя следствията да бъдат извършени по реда на бързото произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР