Мъж на около 70 години, който искал да изрази протест

...
Мъж на около 70 години, който искал да изрази протест
Коментари Харесай

Противник на миграционната политика в Германия намушка с нож трима бежанци

Мъж на към 70 години, който желал да изрази митинг против немската миграционна политика, беше задържан, откакто в събота вечерта намушка с нож трима претенденти за леговище в Южна Германия. Това съобщи Франс прес, като се базира на прокуратурата.

Мъжът, с немско и съветско поданство, който до момента не бил прочут на полицията, е в ареста от през вчерашния ден за опит са ликвидиране на трима души - акт с политически и расистки претекстове, сподели представител на прокуратурата в град Хайлброн.

Нападателят, във очевидно нетрезво положение, атакувал тримата бежанци, които се намирали пред черква в центъра на града. Пострадали са 17-годишен афганистанец, 19-годишен сириец и иракчанин на 25 години, прецизираха в официално съобщение полицията и прокуратурата.
Афганистанският юноша е тежко ранен, а другите двама мигранти - по-леко.

Мъжът бил бързо укротен от минувачи. След ареста той споделил, че желал да изрази митинг против миграционната политика на Германия, която от 2015 година година одобри над един милион претенденти за леговище, основно от Сирия, Ирак и Афганистан.

Веднага след действието мъжът бил арестуван за малко и освободен единствено с обвиняване за нанасяне на телесна щета. След неколкодневно следствие обаче той е обвинен в опит за ликвидиране, заради което е арестуван наново.

Засега не е открито нападателят да е обвързван с крайнодясно придвижване.

Според управляващите през 2016 година в Германия са били осъществени 3500 офанзиви против бежанци и претенденти за леговище. По данни на вътрешното министерство при тях са били ранени 560 души, в това число 43 деца, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР