Мъж на 79-годишна възраст от Исперих с положителна проба за

...
Мъж на 79-годишна възраст от Исперих с положителна проба за
Коментари Харесай

79-годишен мъж почина в Разград след заразяване с коронавирус

Мъж на 79-годишна възраст от Исперих с позитивна проба за ковид е умрял в разградската болница, оповестиха от Областния действен щаб.
Пациентът е бил настанен на 8 юни в инфекциозното поделение на регионалната болница с пневмония. Резултатът от направеното проучване за съществуване на COVID-19 се е оказал позитивен. Мъжът е бил с съпътстващи болести – захарен диабет, сърдечна непълнота и артериална хипертония. По обяд през днешния ден положението на пациента внезапно се е влошило и е подложен на командно дишане. Въпреки дейната реанимация мъжът е умрял. Предстои да бъде осъществено служебно заравяне от община Исперих, което ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
По информация на Регионалната здравна ревизия през днешния ден е регистриран още един нов доказан случай на болен от ковид в област Разград. В инфекциозното поделение на разградската болница с коронавирусна зараза е настанен мъж на 70 години от село Ясеновец. Той е брачен партньор на приета в болница преди два дни в същото поделение пациентка. Мъжът е с съпътстващо заболяване бронхиална астма. Общият брой регистрирани за COVID-19 за област Разград е 40. На стационарно лекуване в МБАЛ " Свети Иван Рилски " са 11 души. Поставените под карантина лица в региона са 363, допълват от Областния действен щаб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР