Мъж на 52 години от Габрово и жена на 21

...
Мъж на 52 години от Габрово и жена на 21
Коментари Харесай

Спипаха двама в Габрово с наркооранжерия

Мъж на 52 години от Габрово и жена на 21 години от София са арестувани за владеене на марихуана. Срещу тях е почнало досъдебно произвеждане, казусът е насочен и към Районната прокуратура. Това оповестиха през днешния ден от ОД на Министерство на вътрешните работи.
Наркотичните субстанции са открити във вторник в помещение на улица "Орловска ". Там служителите на реда намерили 429 саксии със засадени растения и 64 кг зелена листна маса, които при тестването реагирали на марихуана.
Помещението било оборудвано за развъждане на наркотичните растения - имало поливна система, вентилация, филтри, уреди за управление на температурата и влажността.
Криминалистите открили в допълнение, че арестуваният мъж е засял и е отглеждал марихуана и в собствен парцел в габровското село Драгановци. Оттам били конфискувани 301 саксии с растения, 27 кг зелена листна маса и 35 грама изсушена марихуана. В парцела също имало система за развъждането на растенията.
Досъдебното произвеждане против арестуваните е по член 354 "в " от Наказателния кодекс, който планува за закононарушението отнемане от независимост от две до пет години и санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР