Мъж на 42 години е починал от усложнения след тежък

...
Мъж на 42 години е починал от усложнения след тежък
Коментари Харесай

42-годишен мъж от Пазарджик почина след грип

Мъж на 42 години е умрял от затруднения след тежък грип, заяви изпълнителният шеф на Областната болница в Пазарджик доктор Васил Вълчев. Пациентът е бил в извънредно тежко положение. Дълго време са се борили за живота му в КАРИТ, само че организмът не е издържал.

Преди дни на прага на гибелта е бил и юноша на 27 години, с доста тежка пневмония, прераснала в дихателна непълнота. Той обаче се оказал по-силен и оживял, за наслада на медиците, съумели да го върнат към живота.

Отделенията в болничното заведение са претъпкани от хора в тежко положение, описа доктор Вълчев. Засега не се е стигнало до слагане на спомагателни кушетки, само че и такава подготвеност имаме. В детските отделения са настанени по към 50 деца при потенциал по 30-40. Двете вътрешни се пукат по шевовете от заболели с пневмонии. Допълнително сме настанили и в хирургията и ортопедията. Много ме тормози това по какъв начин ще се оправим - личният състав е на ръба на силите си, а пикът на грипа следва. Дано сътрудниците да устоят! Заради многото болни командироваме сестри от други отделения в двете детски. Създали сме стегната организация и вършим всичко допустимо да отговорим на потребностите “.

Шефът на болничното заведение споделя, че всеобщо българите се докарват до затруднения след вирусни инфекции. По думите му това е по този начин, тъй като причинителите мутират и стават все по-коварни. От друга страна, хората у нас не са научени да се защищават с ваксини и да се грижат добре за имунитета си.

Тежка поради грипа е и обстановката в КАРИТ, описа началникът на отделението доктор Димитър Иванов. Най-много са пациентите с бактериални пневмонии, някои от които бързо изпадат в дихателна непълнота и се постанова да ги включват на инсталация. Не са малко и тези с полиорганна непълнота, сепсис, който постоянно води до съдбовен край. До сериозно положение стигат освен възрастни и изтощени хора. Има и 30-годишни, заяви доктор Иванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР