Мъж на 27 години от Квебек почина от COVID-19 след

...
Мъж на 27 години от Квебек почина от COVID-19 след
Коментари Харесай

Умиращ от COVID-19 млад мъж: Хора, моля ви, ваксинирайте се!

 Мъж на 27 години от Квебек умря от COVID-19 след повече от 20 дни битка с вируса. На 1 септември Кевин Смит Чартрий дал положителен тест за ковид. 23 дни по-късно, предишния петък, бащата на две деца издъхна от вируса. Той не е бил имунизиран с нито една доза, преди да се сблъска с заболяването. Преди гибелта си Кевин помолил околните си да се имунизират, написа La Presse, представени от " BG-VOICE ".

" Той нямаше никакъв проблем със здравето, беше в блестяща форма и обожаваше живота “, написа след гибелта му неговата сестра.

Няколко дни откакто получил резултата си и пробата му бил положителен, на 5 септември, Кевин Смит бил признат в болничното заведение Сент-Жером.

" Коронавирус? Не имах вяра и се смеех на това. Тази заран поради високото ми кръвно, сърцето ми биеше с 234 удара в минута. Благодаря на татко ми, че се обади на Спешна помощ, тъй като нямаше да го направя самичък “, написа младият мъж в профила си във Facebook малко по-късно същия ден. Той разгласява и фотография, на която е прикрепен за леглото, с прикрепени жици за тялото.

" Според него COVID-19 беше грип като всеки различен или болест, която визира възрастните хора “, описа още сестра му.

Три дни по-късно Кевин подписал отвод от болнично лекуване, с цел да се прибере у дома, тъй като се чувствал по-добре. През нощта почнало да го тресе, а вечерта на 9 септември един от съквартирантите му повикал Спешна помощ.

" Бил е часове в респираторен дистрес, при идването на колата за спешна помощ равнището на О2 на Кевин беше съвсем на нула! Съквартирантът му е трябвало да му прави сърдечен масаж, чакайки лекарите, само че е било прекомерно късно. Кевин е останал прекомерно дълго без лекуване “, споделя още Корин Смит.

При идването й в болничното заведение, Кевин към този момент бил в кома. " И тук започнаха неговите две седмици страдалчество “, си напомня сестра му.

Дробовете му били тежко наранени. Той останал на изкуствено дишане през седмиците, в които бил  в дълбока кома.

" Всеки ден бяхме до него, само че за злощастие в петък, 24 септември, Кевин издъхна “, изясни сестра му.

В памет на Кевин околните му предизвикват всеки да се имунизира.

" Като последно предпочитание той сподели: Обичам ви, това в действителност съществува (COVID-19), бях първият, който не го разбра, прецаках се, апелирам ви, отидете да се ваксинирате. Двете дози са значими “, изясни Мишлина Мастроджиакомо, обществен и психически консултант, работила с Кевин още по време на тийнейджърските му години, която също била с него до последно.

" Всички ние сменяме мнението си, тъй като Кевин го изиска от нас “, сподели още обществената работничка, която е в очакване да си сложи втората доза от ваксина против ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР