Мъж, който се е опитал да подпали мавзолея на Ленин

...
Мъж, който се е опитал да подпали мавзолея на Ленин
Коментари Харесай

Русия арестува мъж, опитал да подпали мавзолея в Москва

Мъж, който се е опитал да подпали мавзолея на Ленин в Москва, е бил арестуван на Червения площад. Това оповестяват няколко акаунта в Telegram и съветски медии, представени от " Новая Газета Европа ".

Случката се разиграва в понеделник вечерта, когато 37-годишният Константин Стачуков е хвърлил коктейл " Молотов " в посока на мавзолея, се твърди в известие на канала Baza. Бутилката се е блъснала в паважа и се е запалила.

Срещу мъжа е формиран административен протокол за това, че не е съобразил с нарежданията на служителите на реда. Съобщава се, че сега той е арестуван в полицейския сектор, като се проверяват претекстовете за дейностите му. Няма информация да има нанесени вреди по мавзолея.

По информация на ТАСС причинителят е бил в нетрезво положение, като е допустимо управляващите да издигнат обвиняване против него за безчинство.

Това не е първият случай на посягане против монументалната постройка, в която се намира тялото на Ленин. През март полицията е задържала различен мъж, който " възнамерявал да влезе в мавзолея, като се държал несъответстващо и казвал, че Владимир Ленин трябвало да го освободи от греховете му ".

През февруари различен причинител се е опитал да отвлече тялото на починалия руски политик, само че е спрян от полицията.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР