Мъж, който иска да е жена, е обвинената в убийство

...
Мъж, който иска да е жена, е обвинената в убийство
Коментари Харесай

Травестит, а не жена е убил българина в САЩ

 Мъж, който желае да е жена, е упрекнатата в ликвидиране на българина Станимир Цанков в Сиатъл. В понеделник прокуратурата в града повдигна публично две обвинявания против 46-годишната Майкъл Лоуел Робъртс – за ликвидиране от първа степен и нахлуване от първа степен.  В обвинителния акт написа още, че тя е известна и с името си Джъстин Стефънсън и се разпознава като жена, предава bg-voice.

48-годишният Цанков беше намушкан предходната седмица при спор с Робъртс, която живеела в небостъргач в центъра на Сиатъл и управата решила да я изгони. Българинът работил като управител там.

Според полицията Робъртс намушкала и 43-годишна колежка на Цанков. Жената обаче е в положително положение. 

Съдът в понеделник анулира и гаранцията за Робъртс от 3 милиона $ и по искане на прокуратурата я оставя в ареста, тъй като и двете обвинявания носят евентуално наказване от пожизнен затвор. Полицията арестува дамата след 6 часа, в които се беше барикадирала в апартамент в постройката.

Според прокуратурата в Кинг каунти, щата Вашингтон, дамата има и " психологични проблеми “ и в системата на полицията в Сиатъл е записано, че има податливост към принуждение. Властите са били извикани малко преди 11:30 ч. предходната сряда след сигнал за намушкване. Инцидентът се случил в лобито на постройката – Centennial Appartments, която се намира на 4-о Авеню  в центъра на Сиатъл.

Валентин Михайлов е и индивидът, на който позвъняват първо от самата постройка минути след случая. Той работи в същата компания и е един от най-близките другари на Станимир.

" Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, с цел да й кажа, че е наръган, с цел да не чуе от някой различен “, сподели за BG VOICE Михайлов.

При мощен дъжд и в продължение на 6 часа управляващите пробвали да изкарат обвинената от жилището, в който се била барикадирала. Полицаите употребявали електрошоков револвер при ареста, а дамата беше изнесена на носилка, откакто съумяла да се нареже по време на 6-часовата укрепление.

При случая дамата се нарязала, по тази причина била изведена на носилка

В обвинителния акт прокуратурата описва  “ужасяваща история на закани и набези "  на Робъртс против работещите в постройката, в това число и против Цанков. Тя го заплашила с ножовка през юли. А през август размахала пред лицето му кухненски нож.

На 15 септември Робъртс заплашила и Стефани, която е шеф на постройката, тъй като била заключена отвън жилището си. Всъщност на всички живеещи там били дадени нови електронни ключове, само че Робъртс не си взела нейния. Тогава тя изригнала към шефката на постройката Стефани: “Ако ме заключите на открито още един път, ще заколя теб и целия ти личен състав ", написа в обвиняванията.

След този случай управата решила да изиска от съда изгонването на Робъртс и ограничаваща заповед против нея.

“Само осем дни по-късно, когато упрекнатата е била изнасяна от постройката, тя е последвала своята опасност ", написа прокурора.

След като заплашила с нож момчетата, наети от управата наСтанимир Цанков и фамилията му
Тя почнала да му вика и наскърбява с нецензурни думи, след което го намушкала с нож в стомаха. Когато неговата колежка Стефани се намесила, Робъртс наръгала и нея, след което намушкала още един път Цанков в гърдите – този път съдбовно.

След това Робъртс се барикадирала в нейния апартамент.

От прокуратурата показват, че Робъртс няма предходни присъди, само че през май е била упрекната в нахлуване, когато връхлетяла в конферентна зала в Microsoft – компанията, в която работела против добра заплата. Средният наем в постройката, където става случаят, е 4,000 $ на месец.

Робъртс била приятна съседка, само че преди към година почнала да се държи необичайно и нападателно, описват съседи. 

Приятели на умрелия българин споделят, че е бил човек за удивление и страховит другар. Те сътвориха GoFund страница в поддръжка на фамилията, която единствено за три дни събра над 50 хиляди $. 

Родом от Стара Загора, Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години. От 2015-а до през днешния ден е управител по поддръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира постройката, в която се е случила нещастието.

Станимир Цанков оставя след себе си брачна половинка на име Ваня и наследник Теодор на 18 години. Когато управляващите приключат с следствието, тялото му ще бъде освободено от Съдебна медицина и заровено в Сиатъл.

Станимир Цанков е един от първите български рейнджъри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР