Мъж, който имаше само £1 в банковата сметка, беше шокиран,

...
Мъж, който имаше само £1 в банковата сметка, беше шокиран,
Коментари Харесай

Мъж получи £122 000 в сметката си погрешка - от банката му казали да ги задържи 

Мъж, който имаше единствено £1 в банковата сметка, беше шокиран, когато в нея се появиха £122 000 - които в продължение на 24 часа той смяташе, че в действителност може да задържи.

41-годишният Урслаан Хан от Поплар, източен Лондон, е комплициран, когато вижда голямата сума в сметката си. Той неотложно осведоми Gatehouse Bank.

Урслаан твърди, че по-късно му е казано, че парите са негови - оставяйки го възторг.

Но банката скоро осъзнава грешката си и ден по-късно поисква от Урслаан да върне парите. Помощникът на админа заплаща всичко назад в понеделник.

Той сподели: „ Имах £1 в спестовната си сметка. Бих настроил непрекъсната поръчка, при която £200 би трябвало да паднат оттова в настоящата ми сметка. Но нямах пари там, с цел да се случи това.

Така че, когато се случи, отидох да ревизира салдото си - и сподели £122, 000. Не единствено че те сложиха парите в моята сметка – те даже ми разрешиха да ги трансферира към моята сметка в Barclays. “

Урслаан има вяра, че парите са били предопределени за различен клиент, който има най-малко две сметки в банката.

Той сподели: „ По всичко проличава, че този човек би трябвало да има две сметки – сметка А и Б. Банката трябваше да вземе пари от А и да ги сложи в Б. Но някъде по линията те се озоваха в моята сметка – сметка Z! “

„ Щях да бъда организиран за цялостен живот, в случай че го бях запазил. Но в случай че бях задържал парите, нямаше да кажа на никого! “, прибавя той.

" Аз поех самодейността да ги срещна с пробелма. Три пъти ме оставяха на изчакване - единствено с цел да ме уверят, че няма от какво да се тормозя. И им лиши 24 часа, с цел да осъзнаят грешката си. В допълнение към това бях разполагаем да го трансферира от моята банка в друга сметка по всяко едно време. “, споделя още Урслаан.

Gatehouse Bank декларират, че не може да разясняват сметки на обособени клиенти.

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР