Мъж използва 8-годишното си дете в схема с телефонни измами.

...
Мъж използва 8-годишното си дете в схема с телефонни измами.
Коментари Харесай

Как да надхитрим „ало” измамниците

Мъж употребява 8-годишното си дете в скица с телефонни измами. Припомняме ви, че изобретателният нарушител бе хванат в Шумен дружно с още двама "ало " измамници.Как можем да надхитрим „ ало” измамниците, разяснява пред Нова телевизия ст. контрольор Златка Падинкова, шеф на бранш "Измами " в ГДНП.

„ Детето е наследник на един от арестуваните от „ мулетата”. Информацията, с която разполагам, е, че не е имало кой да го гледа. Било е с татко си и в някои от случаите се е навеждало да вземе парите, не е било изпращано единствено да ги прибира. Това обаче по никакъв метод не оправдава бащата”, съобщи ст. контрольор Златка Падинкова.

По думите й би трябвало с детето да работи психолог.

„ Това е най-успешната скица. Над 90% от осъществените измами са по този метод. Необяснимо е това, че хората гледат да спомагат оптимално на полицията. Самата скица е съпроводена от позвъняване от типичен телефонни измамници и доста постоянно има детайл на опасност. Това в някаква степен предизвика хората да спомагат на мнимия полицай”, изясни Падинкова.

По думите й, в случай че не бъде навреме декларирана измамата и в случай че не се работи по горещи следи, малко са случаите, в които парите могат да се възстановят.

При различен случай телефонни измамници отмъкнаха близо 50 000 лева от стара жена от Хасково. След като мамят 75-годишната бабичка, те я убеждават да стане тяхно муле. Така излъганата попадна в скица на още шест закононарушения.

„ В доста от случаите не съумяваме да изпълним пряк контакт с потърпевшите, защото не имат вяра, че сме действителната полиция. През това време имамниците ги убеждават, че ще дойдат униформени на адреса и това са хората, които ще ги пребият”, описа още Златка Падинкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР