Мъж, изписан вчера от клиниката в „Раднево”, е върнат в

...
Мъж, изписан вчера от клиниката в „Раднево”, е върнат в
Коментари Харесай

И това е България! Клетник гладува самотен в къща без ток и вода

Мъж, изписан през вчерашния ден от клиниката в „ Раднево”, е върнат в родната си къща в село Красново. В нея няма обикновени условия за живот. За това предизвестяват съседите на мъжа, написа „ Марица”. Иван Пенков Георгиев бил упрекнат преди години за ликвидиране. След това бе оневинен и изпратен да лежи в клиниката в Раднево.

Преди 3 дни е трансфериран оттова в родната му къща, която е пред раздробяване, предизвестиха хората от селото. Според тях страната просто си е измила ръцете за грижите към този пациент.

Иван е на 41 години. Майка му Магда е умряла преди много време. След това е умряла и сестра му. Оттогава парцелът е оставен на стихиите. В родната му къща няма нито електричество, нито течаща вода. Вчера го докараха и от този момент съседите се грижим за прехраната му. Това обаче не може да продължава дълго, предизвестиха красновци, които обгрижват Иван.

Хората не знаят точната диагноза на 41-годишния мъж, само че акцентират, че той постоянно си пие медикаментите. Докато бил арестуван в Раднево, му била уредена и инвалидна пенсия, само че не знаят взима ли си парите. Дори и с тях обаче Иван не може да се грижи самичък за себе си, настояват съселяните му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР