Мъж, измамил със 136 000 лева разградчанка остава за постоянно

...
Мъж, измамил със 136 000 лева разградчанка остава за постоянно
Коментари Харесай

Рецидивист, ужилил разградчанка със 136 000 лева, остава за постоянно в ареста

Мъж, измамил със 136 000 лв. разградчанка остава за непрекъснато в ареста. Мярката по отношение на 34-годишния Ясен Я. от Севлиево е взета през днешния ден от състав на Районния съд в Разград, оповестиха от правосъдната институция.

Той бе притеглен като обвинен и арестуван с прокурорско разпореждане на 26 март. Измамникът и 43-годишната жертва са поддържали връзка в продължение на две години. Мъжът неведнъж е търсел финансова поддръжка от пострадалата, като е изтъквал разнообразни аргументи за усложнението си. Средствата са били изпращани посредством банкови преводи, пощенски преводи или през разнообразни финансови институции. На мъж, показал се за юрист на обвинения, били предадени и златни бижута.

Прокурорът от Районната прокуратура е изискал непрекъснат арест за обвинения като е пледирал, че той е осъждан неведнъж за тежки умишлени закононарушения, в това число и за машинация. Изтърпял е и четири ефикасни санкции " отнемане от независимост ".

Съдът е счел, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, защото в тази ситуация се касае за закононарушение, наказуемо със затвор от 3 до 10 години. В поддръжка на изказванието, че обвиненият може да се укрие е и аргумента, че за последните пет месеца осем пъти е напускал страната.

Като е взел поради и тежестта на обвиняването, Разградският областен съд е решил, че най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на него е " задържане под стража ".

Определението предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР