Мъж издъхна пред входа на болница, лекари не са му

...
Мъж издъхна пред входа на болница, лекари не са му
Коментари Харесай

Мъж издъхна пред входа на болница, не му оказали помощ

Мъж издъхна пред входа на болница, лекари не са му оказали здравна помощ. Инцидентът е станал в V -та градска болница в София. За него алармира в обществените мрежи свидетел, който е съумял да снима случилото се.

„ В момента, в който индивидът излезе пред болничното заведение рухна на земята и стартира да стене. 30 минути се молих някой да излезе да го види, тъй като очевидно не е добре. След това се обадих на 112 “, описа очевидецът. През това време минувачи следили, обсъждали общественото му състояние.

Когато колата за спешна помощ идва, индивидът към този момент е умрял. По думите на очевидеца дежурният екип декларирал, че в дробовете му има събрана вода.

„ Става дума за 71-годишен мъж, който е можело да бъде избавен, в случай че незабавно са подхванати реанимационни дейности, разяснява пред „ Монитор “ представителят на Центъра за незабавна здравна помощ Катя Сунгарска.

Тя описа, че сигналът е подаден в 11.54 часа. Точно по това време обаче свободен екип в центъра не е имало. Линейка с доктор и нужната реанимационна инсталация се е освободила в 12.11 часа и незабавно е поела към V-та градска болница. Колата дошъл на адреса в 12.20 часа.

„ На индивида са оказани реанимационни незабавни грижи в цялостен размер, само че към този момент е било късно. Въпрос на броени минути е било някой да му помогне по-рано “, съобщи Катя Сунгарска.

„ Човекът умря 2 минути по-късно като куче пред болничното заведение. Междувременно една жена излезе от болничното заведение, до момента в който той още беше жив и сподели че се преструвал, че нищо му нямало. Друга излезе да го разпитва за обществения му статус и дали е обезпечен, само че никой не му оказа помощ “, възмущава се очевидецът.

Според Закона за здравето за човек, изпаднал в безпомощно положение на улицата следва да се алармира за незабавен екип на единния телефонен номер 112 или в лечебно заведение, в случай че то е в непосредствена непосредственост.

„ В случая става въпрос за мъж изписан същия ден от V-та градска, още е бил на количката. С него е бил брат му. Състоянието му се е влошило на излизане от лечебното заведение “, посочи Сунгарска от Спешна помощ.

„ Доколкото разбрах, случило се е не в болничното заведение, а отвън нея. Разпоредил съм вътрешна инспекция, в случай че има отговорни и обстоятелствата дават отговор, ще бъдат осъдени най-строго административно “, разяснява шефът Борил Петров и добави, че е дал период да му бъдат докладвани резултатите от нея в четвъртък до обяд, съобщи изпълнителният шеф на V-та градска болница доктор Борил Петров.

По думите му 71-годишният мъж е приемал четири пъти в болничното заведение от 25 февруари до 24 април, когато е изписан и умрял. Пациентът страдал от голям брой болести.

„ Той беше изписан в положително положение. Случил се е неочакван случай с съдбовен край, само че пред болничното заведение, а не в нея “, сподели още изпълнителният шеф Петров.



Снимка: Фейсбук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР