Мъж, хулиганствал в Център за настаняване от семеен тип II

...
Мъж, хулиганствал в Център за настаняване от семеен тип II
Коментари Харесай

6 месеца затвор за пиян баща, вилнял в Център за настаняване от семеен тип

Мъж, хулиганствал в Център за настаняване от фамилен вид II за деца без увреждания във Велико Търново, е наказан на шест месеца отнемане от независимост, оповестиха от прокуратурата.

Д. Х. е приет за отговорен за това, че в интервала от 2 декември 2017 година до 16 март 2018 година няколко пъти направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - без да се преценява с реда и режима в Центъра го посетил в нетрезво положение, развалил общинско имущество на обща стойност 104,80 лева, блъскал и ритал входна врата, изплашил всички настанени в центъра деца и неоснователно гонил и заплашил с побой педагог в дома.

Обвиняемият е осъждан, а децата му заради не полагане на нужните грижи, със заповед за полицейска протекция и заповеди на шефа на Дирекция " Социално подкрепяне " били настанени в Центъра. Въпреки това, обвиненият не се съобразявал с реда в центъра, с това, че там се поставят грижи за деца със характерни потребности, че децата са били очевидци в фамилиите си на принуждение и че се работи с тях за превъзмогване на напрежението от такива обстановки и постоянно го посещавал отвън часовете за срещи, откакто бил използвал алкохол, създавал проблеми, държал се жестоко и смело, тормозили всички деца и заплашвал възпитателите, за което имало докладни мемоари до обществените.

На 2 декември 2017 година обвиненият бил използвал алкохол и за следващ път, в неразрешено време посетил Центъра. Възпитателят видял, че обвиненият е пийнал и отказал да го пусне вътре. Без да се преценява с решението му и с това, че нарушава реда и плаши децата вътре, обвиненият почнал да вика и да блъска и рита входната врата, като я изкъртил, влезнал вътре и подгонил възпитателя. Всички деца, в това число и неговите, побягнали уплашени и скрили ножовете, защото се страхували, че ще ги нападне.

На 16 март обвиненият, още веднъж в нетрезво положение и в нерегламентиран час, отишъл в Центъра. Виждайки го в това положение децата се изплашили и почнали да бягат и да викат, че " Д. отново е пристигнал ". Възпитателката в дома, с цел да избегне спор с обвинения решила да позволи среща, която да се състои на входа на центъра. Обвиняемият обаче упорствал да влезе вътре. Две от децата му се скрили в стаите си и отказали да се срещнат с родителя си. Ядосан и без причина, той счупил три от дъски на външната ограда на центъра.

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР