Мъж е починал на прага на Пета градска болница в

...
Мъж е починал на прага на Пета градска болница в
Коментари Харесай

Мъж почина на прага на болница в София, минути, след като е бил изписан

Мъж е умрял на прага на " Пета градска болница " в София, минути, откакто е бил изписан. Според шефа на болничното заведение той е бил в положително общо положение сега на изписването. За случая споделя във фейсбук Пламен Стойков, който е очевидец на случилото се.

Ето какво написа той във фейсбук. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Днес 24.04.19 в София отидох да оказа помощ на другар да вземе вуйчо си от 5та градска изписан здрав...болният сега който излезе пред болничното заведение рухна на земята и почна да стене.30 мин съм се молил някой да излезе да го види тъй като очевидно не е добре. по-късно се обадих на 112. които пристигнаха след още 30мин. като лицето от 112 ме пита за адреса на 5та градска в София ( представете си го ) забелязах че виталния статус на индивида бързо спада, още веднъж никаква помощ от болничното заведение която го е изписала здрав. Линейката пристигна и се оказа че има вода в белия дроб. ПОЧИНА 2 мин по късно на улицата като куче пред болничното заведение. Между краткотрайно една жена излезе от болничното заведение до момента в който още индивида беше жив и сподели че се преструвал и нищо му нямало, друга излезе да го разпитва за обществения му статус и дали е обезпечен, никой не му оказа помощ. Моля да се даде публичност и да се сезира който би трябвало за това безхаберие ". Това гласи разказът на очевидецът.

От Спешна помощ обясниха, че, когато екипът е отишъл на място, мъжът към този момент е бил умрял. " Сигналът за случая е подаден в 11,54 часа, само че тогава няма свободен екип. В 12,13 часа наш екип потегля и за 13 минути е на място. Лекарите от Спешна помощ са подхванали реанимационни дейности, в това число и пациентът е бил интубиран, само че без резултат ", обясниха от Бърза помощ.

Директорът на Пета градска болница доктор Борил Петров е осведомен със случая и е разпоредил инспекция, предава Канал 3.

" Пациентът е бил за четвърти път при нас на лекуване от началото на годината. Става въпрос за мъж на 71-72 години. За първи път го одобряваме на 25 февруари, по-късно на 5 март, по-късно на 2 април и на 18 април. Той е бил с голям брой болести и през днешния ден е бил изписан в положително общо положение. Внезапно му прилошава на излизане от болничното заведение. Тепърва ще се откри повода за гибелта. Може да се касае и за неочаквана гибел. Към момента това е информацията. Пак ще кажа, че съм разпоредил инспекция, с цел да се обясни всичко по случая ", изясни доктор Петров. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР