Мъж е нахапан от питбул, докато разхожда кучето си на

...
Мъж е нахапан от питбул, докато разхожда кучето си на
Коментари Харесай

Насъскан питбул нахапа проф. Панов

Мъж е нахапан от питбул, до момента в който разхожда кучето си на улицата. Това е следващо нахлуване от рискова порода кучета, оповестява Нова телевизия. 
Председателят на Съюза на преводачите проф. Иво Панов твърди, че стопанинът на питбула е насъскал животното против него и единствено случайността го е избавила. Двама мъже са му се притекли на помощ. Панов споделя, че към този момент е заставен да върви въоръжен с палка. „ След като видях такава експанзия – и от куче, и от човек, откакто не мога да бъда предпазен от страната, би трябвало аз за се защитя ”, сподели нападнатият мъж.

Питбулът изскача от храстите и нападна домашния любим на Панов. Той споделя, че е тръгнал в друга посока, с цел да раздели двете животни, след което стопанинът на другото куче извикал след него да се върне, до момента в който го обиждал. „ Обясних му, че моето куче е нахапано от неговото, то е уплашено и няма никаква логичност да се върна, с цел да ги „ оправим ” – съгласно термина на стопанина на питбула ”, описа още проф. Иво Панов. Той споделя, че е неприемливо въобще да има хора, които да образоват кучета, с цел да ги употребяват за нахлуване против хората.

Десет минути по-късно и от 50 метра разстояние, откакто Панов прави забележка на индивида да завърже агресивното животно, той му споделя нещо и питбулът потегля към него. Кучето го събаря на земята и го захапва за крайници. По думите на Панов стопанинът на питбула просто прибрал животното си без да направи нищо, с цел да му помогне. Кучето му, което също е потърпевшо, сега също е в неприятно положение и не желае да излиза на разходка.
„ Става въпрос за съзнание, човек би трябвало да бъде виновен, да знае по какъв начин да отглежда едно животно, да го разхожда и да обезпечи сигурност на всички ”, сподели дресьорът Иван Пасков.

„ Няма никакви специфични условия към стопаните, които желаят да отглежда рискови породи кучета.  Страшното е, когато хората образоват кучето в това да атакува други хора, това е просто неясно ”, разяснява доктор Марина Иванова, шеф на Фондация „ Четири лапи ”. Тя описа, че има страни, в които за развъждането на избрани породи кучета има избрани условия и образования. 
В последна сметка откакто потърпевшият е подал сигнал в полицията, стопанинът на питбула е получил сигнален протокол.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР