Мъж без дом и семейство живее вече месец в отделението

...
Мъж без дом и семейство живее вече месец в отделението
Коментари Харесай

Мъж живее вече месец в болница в Бургас

Мъж без дом и семейство живее към този момент месец в отделението по съдова хирургия на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване в Бургас, оповестиха от Нова телевизия.

60-годишният Валентин бил признат в средата на декември в отделението. Няколко дни по-късно ампутирали и втория му крайник. Въпреки че от дълго време клиничната пътека на мъжа е изтекла, лекарите и сестрите в отделението не престават да се грижат за него, тъй като няма къде да отиде.

Самият Валентин желае да работи. Мъжът описа, че е работел в цех, който в следствие банкрутирал.

Мъжът останал на улицата, почнал да пие, да боледува. Преди към 3 години изгубил единия си крайник. " Това лято удари и в другия крайник. За няколко месеца почерня, изгни и го махнаха ", показа още Валентин.

Мъжът от месец живее в УМБАЛ Бургас, въпреки че към този момент няма потребност от лекуване. " Изкарахме всички празници с него. Прибран е на топло, грижим се за него, поставяме всички медицински старания да овладеем казуса,който има. За страдание, няма място, където да бъде настанен ", съобщи здравната сестра Ивелина Чимбулева.

Още през декември Валентин е подал молба да бъде настанен в обществения дом в село Горица. Там обаче свободни места нямало, а до момента в който се освободи място мъжът ще продължава да живее в болничното заведение. Това не е първият сходен случай.

" Разходите не са дребни и се показват, в случай че разясняваме всички случаи, които са, няколко за година. Това са към 50-60 хиляди лв. на година. Това е за такива случаи, които, просто няма кой да ги одобри и те остават на нашите грижи и с болежка описват по какъв начин, доста постоянно получавали отвод от деца и родственици да дойдат и да се погрижат за родителите си ", споделя доктор Светлозар Георгиев- зам. шеф УМБАЛ-Бургас.

" И е доста тъжно, когато ти кажат насреща и то най-близки хора, деца, когато кажат - не ни занимавайте, забравете ни. Не желаеме да ни занимавате повече с нашата или нашия непосредствен. Категорично, доста е тъжно ", споделя доктор Светлозар Георгиев- зам. шеф УМБАЛ-Бургас

А Валентин се надява обществените по-бързо да му намерят дом, с останалото счита, че ще се оправи самичък. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР