Мъж без дом и семейство живее вече месец в отделението

Мъж без дом и семейство живее вече месец в отделението ...

Мъж без дом живее в болницата в Бургас.

Мъж без дом и семейство живее вече месец в отделението по съдова хирургия на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас.
60-годишният Валентин бил приет в средата на декември в отделението. Няколко дни след това ампутирали и втория му крак. Въпреки че отдавна клиничната пътека на мъжа е изтекла, лекарите и сестрите в отделението продължават да се грижат за него, защото няма къде да отиде.
Самият Валентин иска да работи. В личната му история могат да се разпознаят много хора. В годините на социализма решил да избяга от България. Заловили го на границата и го прибрали в затвора. След 8 години излязъл и създал семейство.
„До 2000 г. живеех в Бургас. Работех в завод „Камбана”. Когато фалира предприятието, се преместихме с жена ми в село Брястовец. Там живях 13-14 години. Започнаха проблеми с майка й и не вървеше. Изнесох се и дойдох пак в Бургас и започнах да си търся работа”, разказа Валентин пред Нова телевизия.
Мъжът останал на улицата, започнал да пие, да боледува. Преди около 3 години загубил единия си крак. „Това лято удари и в другия крак. За няколко месеца почерня, изгни и го махнаха”, сподели още Валентин.
Още през декември Валентин е подал молба да бъде настанен в социалния дом в село Горица. Там обаче свободни места нямало, а докато се освободи място мъжът ще продължава да живее в болницата. Това не е първият подобен случай.

Източник: actualno.com