Мъж без дом и семейство живее вече месец в отделението

...
Мъж без дом и семейство живее вече месец в отделението
Коментари Харесай

Мъж с ампутирани крака живее в болницата в Бургас - няма къде да отиде

Мъж без дом и семейство живее към този момент месец в отделението по съдова хирургия на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване в Бургас.

60-годишният Валентин бил признат в средата на декември в отделението. Няколко дни по-късно ампутирали и втория му крайник. Въпреки че от дълго време клиничната пътека на мъжа е изтекла, лекарите и сестрите в отделението не престават да се грижат за него, тъй като няма къде да отиде.

Самият Валентин желае да работи. В персоналната му история могат да се разпознаят доста хора. В годините на социализма решил да избяга от България. Заловили го на границата и го прибрали в пандиза. След 8 години излязъл и основал семейство.

" До 2000 година живеех в Бургас. Работех в цех " Камбана ". Когато банкрутира предприятието, се преместихме с жена ми в село Брястовец. Там живях 13-14 години. Започнаха проблеми с майка й и не вървеше. Изнесох се и пристигнах отново в Бургас и започнах да си диря работа ", описа Валентин.

Мъжът останал на улицата, почнал да пие, да боледува. Преди към 3 години изгубил единия си крайник. " Това лято удари и в другия крайник. За няколко месеца почерня, изгни и го махнаха ", показа още Валентин.

Мъжът от месец живее в УМБАЛ Бургас, въпреки че към този момент няма потребност от лекуване. " Изкарахме всички празници с него. Прибран е на топло, грижим се за него, поставяме всички медицински старания да овладеем казуса, който има. За страдание, няма място, където да бъде настанен ", съобщи здравната сестра Ивелина Чимбулева.

Още през декември Валентин е подал молба да бъде настанен в обществения дом в село Горица. Там обаче свободни места нямало, а до момента в който се освободи място мъжът ще продължава да живее в болничното заведение. Това не е първият сходен случай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР