Мъж беше бичуван публично в Иран, осъден за пиене на

...
Мъж беше бичуван публично в Иран, осъден за пиене на
Коментари Харесай

Бичуваха публично мъж в Иран, защото пил алкохол на 14 г.

Мъж беше бичуван обществено в Иран, наказан за пиянство на алкохол преди 10 години, когато е бил на 14 или 15 години. 

Мъжът е бил наказан на 80 удара с бич, като наказването е изпълнено на площад в източния град Кашмар, заяви " Амнести Интернешънъл ", представена от Би Би Си. 

Мъжът е задържан през март 2006 година и е наказан година по-късно. Не е ясно за какво наказването му се извършва в този момент - повече от 10 години по-късно. 

Местна медия публикува и фотография от бичуването. Осъденият е завързан за дърво, а наказването се извършва от маскиран мъж в униформа. Бичуването е следено от дребна група хора. 

" Ситуацията в този случай е шокираща и е още един отблъскващ образец за изкривените цели на иранските управляващи ", разяснява шефът на " Амнести " за Близкия изток и Северна Африка Филип Лутер. 

Местни медии цитират прокуратурата, съгласно която осъденият мъж е пил алкохол по време на женитба, където пререкания прераснали в пердах, при който умряло 17-годишно момче. Наказаният с бичуване мъж обаче не е имал никакво присъединяване в случилото се и не е третиран като обвинен. 

Според иранските закони пиянство на алкохол се санкционира точно с 80 удара с бич. Още над 100 закононарушения се санкционират с бичуване, измежду които кражба, нахлуване, вандализъм, машинация, клюка. С бичуване се санкционират още невярност, интимни връзки сред неженени мъж и жена, както и хомосексуални връзки. 

През 2014 година шестима иранци бяха наказани на затвор и бичуване, след като бяха снимани да танцуват във видеото към песента на Фарел Уилямс " Happy ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР