Маите и ацтеките смятали, че светът е бил разрушаван четири

...
Маите и ацтеките смятали, че светът е бил разрушаван четири
Коментари Харесай

Кристалните черепи на маите

Маите и ацтеките считали, че светът е бил разрушаван четири пъти и ние живеем под пето слънце. Под първото слънце живеели колоси, чийто свят бил погубен от вода.

Второто слънце е очевидец на разрушаването на света и хората от въздушен змей, който трансформирал хората в маймуни и единствените, които оживели, били един мъж и една жена.

Третият свят бил изгорял от небесен огън – има се поради астероид – и жителите на този свят се хранели единствено с един плод. По време на четвъртото слънце хората починали от апетит, който бил провокиран от война.

Според маите и ацтеките краят на петия свят ще настъпи поради съмнения и разтърсване на Земята – може би се има поради изместването на магнитните полюси на Земята – и всичко живо ще загине.

 Кристалните черепи на маите

Според маите, които били фамозни астрономи, преди време хората живеели на дванадесет планети. Жителите им донесли на хората от Земята тринадесет кристални черепа.

Когато се съберяли дружно, черепите можели да опишат бъдещето на планетата и да ни оказват помощ да избегнем злополуката, която ще унищожи света ни.

Кристалните черепи имат челюсти, които се движат и евентуално са издавали някакви звуци, защото по всичко проличава, че те може би са били свръхмощни компютри.

Не е ясно по какъв начин в древността са били направени такива съвършени черепи от по един пай кристал. Не е ясно и по какъв начин тези черепи са се запазили при непрекъснати разтърсвания и горещина.

Първият открит бистър череп, прочут като Черепът на ориста, е открит през 1927 година измежду руините на маите в Лубаантун от Фредерик Мичел-Хеджис.

Много експерти считат, че Черепът на ориста механически не би трябвало да съществува. Той тежи съвсем пет кг и е идеално копие на женски череп.

Черепът на ориста има приключен тип, което не може да бъде реализирано без потребление на актуалните технологии. Той е шлифован съвършено, а челюстта му е обособена от останалата част и се закрепва като естествена човешка челюст.

Смята се, че с цел да бъде толкоз напълно гладък, черепът би трябвало да се полира с пясък в продължение на цели триста години.

Освен черепи на планетата са намирани и цели скелети от скъпоценни камъни, някои от които са направени съвсем в натурален растеж и датират към три хиляди години преди новата епоха.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР