MAIC предлага редица възможности за улесняване на ежедневиетоMAIC е личен

...
MAIC предлага редица възможности за улесняване на ежедневиетоMAIC е личен
Коментари Харесай

Домашен смарт асистент разбира и говори български

MAIC предлага редица благоприятни условия за улеснение на всекидневието

MAIC е персонален помощник, предопределен за прилагане в домашни условия (снимка: MLS Innovation)

Гръцката софтуерна компания MLS Innovation Inc. уголемява портфолиото си с нова продуктова категория – домакински гласов помощник на български език. MAIC разрешава надзор на всички умни устройства в дома посредством улеснен развой на свързване.

Иновативната разработка е резултат от развойната и научноизследователска активност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години във връзка с гласовото различаване и изкуствения разсъдък и става все по-интелигентна с възходящата ѝ приложимост, подчертаха от компанията.

Устройството, наречено MAIC, е персонален помощник, предопределен за прилагане в домашни условия, който предлага редица благоприятни условия за улеснение на всекидневието във връзка с все по-бързо разрастващата се идея на така наречен „ интелигентен дом ”.

Гласовото взаимоотношение с асистента се случва напълно на български език и разрешава дистанционно управление посредством задаване на редица команди, които MAIC извършва вместо потребителя.

Гласовото взаимоотношение с асистента се случва напълно на български език (снимка: MLS Innovation)

С него можете, да вземем за пример, да отворите YouTube, да зададете желания за търсене на музика, да пуснете разнообразни радиостанции, да осъществите диалози или видеообаждания, да създавате напомняния и да търсите в интернет.

Асистентът разрешава също изпращане на известия, контролиране на осветлението и включване на разнообразни електроуреди. MAIC дава още енциклопедична информация и прогноза за времето, дава рекомендации за заведения, намира местоположения – всичко това се случва на български език.
още по тематиката
Самото устройство ще се предлага за българските клиенти от комерсиалната верига Технополис на цена от 449 лева с включен Данък добавена стойност.

По-рано тази година MLS пусна на българския пазар два модела смарт телефони с интегриран гласов помощник на български за позвънявания, изпращане на известия, отваряне на песни или видеоклипове в YouТube, търсене на информация в интернет, намиране на най-близките аптеки, бензиностанции, заведения и други места, както и навигация до тях.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР