Maia Open, втори кръг на квалификацииАлександър Лазаров – Енрике Роча

...
Maia Open, втори кръг на квалификацииАлександър Лазаров – Енрике Роча
Коментари Харесай

Втора победа и място в основната схема за Лазаров в Мая


Maia Open, втори кръг на квалификации
Александър Лазаров – Енрике Роча 7-5, 6-4


Александър Лазаров реализира втора победа в квалификациите на Чалънджъра на клей в Мая (Португалия) и по този метод си обезпечи място в главната скица на шампионата.

В решителния дуел поставеният под №1 в пресявките победи Енрике Роча (№877) след 7-5, 6-4 за близо 2 часа на централния корт. В хода на мача четвъртата ракета на България осъществя 5 от 10-те си благоприятни условия за пробив като в това време позволи три пъти да загуби подаването си.

Два от тези три случая бяха в първите два сервис гейма на Лазаров. Постепенно той откри ритъма в играта си и от 3-5 реализира серия от четири следващи гейма, с цел да направи поврат в сета.

Във втората част двамата минаха през два гейма с отразени брейкболи за 2-2 и 3-2 преди да си разменят по един пробив. Българинът поведе с 4-2 преди да се стигне до равнене. В края обаче още веднъж той бе по-добрият на корта и осъществя още първия си мачбол при 5-4 в подаването на противника.

С постигнатите две победи в квалификациите Лазаров си обезпечи завръщане в топ 300 след седмица. Основната скица му дава и опция за в допълнение трупане на точки. По-късно ще стане ясно и кой ще бъде негов противник в първи кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР