Махатма Ганди е сред най-известните индийски духовни учители и политически

...
Махатма Ганди е сред най-известните индийски духовни учители и политически
Коментари Харесай

Людмила Живкова не боледувала по метода на Махатма Ганди 



Махатма Ганди е измежду най-известните индийски духовни учители и политически водачи. Приживе той основава способ за удължение на живота и дългоденствие, който популяризира по целия свят. Техниките му за предварителна защита от боледуване са били познати и на алената принцеса Людмила Живкова, която е била увлечена по индийските учения,пише Ретро бг.

Методът на Ганди се състои от 15 съществени правила. Начинът на хранене на Ганди натъртва на
плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, просо, бобови растения, билки и подправки. Той също по този начин е вярвал в гладуването и детоксикацията на тялото на постоянни шпации. Първото предписание е да започнете деня, като пиете задоволително топла вода. Действа като вазодилататор, което значи, че уголемява кръвоносните съдове, подобрявайки кръвообращението в мускулите и органите.

Включете джинджифил, билков и зелен чай. Джинджифилът е изключително добър за здравето на сърцето, защото проучванията демонстрират, че може да намали холестерола със 17%, както и триглицеридите, е втората рекомендация на индийския гуру. Закуската би трябвало да е богата на плодове: нар, пъпеши, ябълки и круша. Всички те са с високо наличие на фибри, антиоксиданти и ниско наличие на захар, с висока стойност за насищане. Изяждайте купа салата 20 минути преди обяда. Това ще добави потребни фибри в менюто ви и ще предотврати преяждането. За обяд включвайте порция със зеленчуци (тиква, спанак, зелен боб, карфиол, репички или нещо сезонно и регионално). Ако обичате ориз, изберете неполирания или, като опция – просо. Вечерта наблегнете на зеления чай или на чай с джинджифил. Хапнете купа салата с кълнове, сушени плодове или ядки (накиснати ядки – бадеми/орехи/черни стафиди) и семена (малко слънчогледови, сусамови, тиквени семки). Вечерята би трябвало да е ранна и лека. Включете чорба на основата на зеленчуци и леща. 30 минути преди лягане изпийте чаша топло мляко, подправено с индийско орехче, кардамон, джинджифил или канела.

Използването на подправки и билки, кориандър, куркума, джинджифил, черен пипер, мента и листа от кориандър е потребно. Хидратирайте се през целия ден. Избягвайте модифицирани, консервирани, пакетирани и ароматизирани храни, рафинирано брашно, захар, сол, храни с високо наличие на наситени мазнини. Следването на циркадния темп и храненето едновременно всеки ден е доста значимо. Следването на цикъла сън – пробуждане разрешава храносмилането да е елементарно и от изгода при постоянното му използване. Друг от заветите на Ганди подчертава и върху физическата интензивност и ходенето колкото се може повече навън. Правенето на ритмично дишане, извършения вечер и отмора сред натоварените графици, всичко това има успокоителен резултат. Правилното дишане, спането на чисто място под намерено небе, когато е допустимо, е и извънредно потребно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР