Махат категорията пол от личните карти в Нидерландия, тъй като

...
Махат категорията пол от личните карти в Нидерландия, тъй като
Коментари Харесай

Махат графа ”пол” в личните карти в Нидерландия

Махат категорията ”пол ” от персоналните карти в Нидерландия, защото това е ”ненужна ” информация, съобщи министърът на образованието и културата. В писмо до Народното събрание, забелязано от Агенция Франс Прес в събота, Ингрид ван Енгелсховен показва, че категорията ще бъде пропусната от 2024/2025 година
Холандските организации за права на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсекс) приветстваха този ход. Холандия направи крачка към признаването на трети пол през 2018 година, когато холандските интерсекс лица завоюваха правото да не се дефинират като мъже или дами в акта си за раждане.

Ван Енгелсховен сподели, че има намерение да ограничи, когато е допустимо, ненужната регистрация на пола, даже в случай че такава информация продължи да се включва в паспортите в сходство с регламентите на Европейския съюз.

" Нидерландия няма да бъде първата държава-членка, чиито персонални карти пропущат пола. Немската персонална карта не го включва. Хората би трябвало да могат да „ основават лична еднаквост и да живеят в цялостна независимост и сигурност ", написа министърът, представен от Нова тв.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР