Махат двама от шефовете на полицията в Стара ЗагораБившият борец

...
Махат двама от шефовете на полицията в Стара ЗагораБившият борец
Коментари Харесай

Смъртта на Пламен Пенев настъпила от задушване

Махат двама от шефовете на полицията в Стара Загора
Бившият герой Пламен Пенев е умрял от задушаване, откакто е бил притискан към земята от петима служители на реда. Това заяви през вчерашния ден Българска национална телевизия като се базира на заключението на тримата правосъдни медици от Пловдив, направили аутопсията на тялото на 58-годишния мъж.

Някои от служителите на реда, взели участие в баталната сцена по измъкването на Пламен Пенев от прозореца на авариралия му автомобил, са имали бодикамери. На записите от тях се виждало, че един от униформените държи мъжа за краката, до момента в който останалите четирима го притискат с колене и с тежестта на телата си, до момента в който съумеят да му сложат белезниците. Тази битка в съответствие 5 към 1 се проточва няколко минути, през това време до белите дробове на Пенев не доближава въздух и той почива в пъклен страдания от механична асфикция.

На заседание през вчерашния ден в Министерство на вътрешните работи вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че ще освободи шефа на охранителната полиция в Стара Загора и заместник-директора на Областната дирекция, който е замествал шефа по време на съдбовния арест на Пенев. “Необходимо е да се промени радикално методът на служителите на реда на терен към жителите и да са образец за човешко отношение ”, безапелационен бе министър Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР