Магнитна буря удари Земята. За нея предупреди американският Център за

...
Магнитна буря удари Земята. За нея предупреди американският Център за
Коментари Харесай

Днес е кулминацията на магнитната буря, която удари Земята

Магнитна стихия удари Земята. За нея предизвести американският Център за прогнози на галактическото време. Причината за геомагнитното разстройване е високоскоростен безоблачен вятър. В неделя се чака кулминационната точка на бурята.

„ Знаем, че ни въздействат, само че сме едва осведомени какво ги провокира „ Магнитните стихии се дължат в последна сметка на въздействието на Слънцето по един или различен метод върху земното магнитно поле ”, сподели пред NOVA проф. Боян Киров от Института по галактически проучвания и технологии.

Учените успокояват, че актуалната магнитна стихия няма да бъде рискова. „ Тази стихия, която чакаме, няма да е нищо изключително, тя ще бъде слаба, до малко повече от слаба ”, добавя проф. Киров.

„ Важното за магнитните стихии е да знаем, че усилват чувствителността на хората, които към този момент имат някаква симптоматика в региона на сърдечносъдовата система ”, уточни инвазивният кардиолог доктор Зоран Станков.

Космическото събитие визира разнообразни сфери. „ Много значително въздействат върху спътниците, по тази причина настъпват разстройства. Оказват въздействие и върху електроснабдяването. Целият ни живот е доста привързан с магнитното разстройване ”, добавя проф. Боян Киров.

Докато трае следващата магнитна стихия, експертите поучават: „ Ако хората са здрави, да не се трогват от това какво са научили от медиите. Ако не са - повече успокоение ”, изясни проф. Боян Киров. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР