Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден

...
Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден
Коментари Харесай

Магнитна буря удря Земята днес

Магнитна стихия се чака да удари Земята в последния ден на август, предизвести Центърът за прогнози на галактическото време към Американската национална организация за проучване на атмосферата и океаните. Причина за геомагнитното разстройване е високоскоростен безоблачен вятър, оповестява 24 часа.
Очаква се геомагнитната офанзива да стартира вечерта на 31 август, когато планетарният показател ще е със стойност 4 по 10-степенната канара, показва Руската лаборатория за проучване на слънчевата интензивност към Института “Лебедев ”. Кулминацията на бурята ще е на другия ден – 1 септември. Индексът може да скочи до степен 5-6. Слабите геомагнитни стихии се усещат най-вече от хората с проблеми на сърдечно съдовата система, изясняват лекари. Възможни са сърдечни конвулсии, замаяност, главоболие и липса на централизация. Смущенията в магнитното поле могат да влияят и на хора с психологични разстройства, както и на по-възрастните. При сходни обстановки от време на време има и съмнения в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация.
За по-голямата част от хората магнитната стихия е стрес. В тези дни понижава производството на отговарящия за акомодацията хормон мелатонин и се усилват хормоните на напрежението - адреналин и кортизол. Статистиката сочи, че броят на приетите в болница и тези, при които се ускоряват сърдечносъдовите разстройства, внезапно нараства. Често се записват инфаркти и инсулти. По време на магнитни стихии не ставайте внезапно от леглото, с цел да не ви се завърти главата или да изпаднете в безсъзнание. Това е изключително рисково е за хората, които пият медикаменти за хипертония, предизвестяват експерти. Постарайте се да не се стресирате в допълнение и да не вземате значими решения. Най-важното в дните на магнитни стихии е да не преяждате, което може да докара до сърдечен припадък. Намалете и дневния банкет на калории. 2000 калории дневно в менюто по време на слънчево изригване са изцяло задоволителни. Лекарите предлагат също по този начин най-вече лека храна и сокове от кисели плодове и зеленчуци. Включете в менюто варена риба, морски артикули, мляко. Препоръчват се и бобови култури – грах, леща, боб. Незаменими са бананите. Съдържащият се калий и биологично дейни субстанции понижават действието на адреналина върху душeвността. Можете също да вземете противоположен душ, като редувате топла и студена вода. За по-издръжливите се предлага директна студена баня. А в случай че разполагате със свободно време, отидете на минерална баня, на спа или сауна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР