Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден

...
Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден
Коментари Харесай

Магнитна буря удря Земята в последния ден на август

Магнитна стихия се чака да удари Земята в последния ден на август. Предупреждението е на Центъра за прогнози на галактическото време към Американската национална организация за проучване на атмосферата и океаните. Причина за геомагнитното разстройване е високоскоростен безоблачен вятър. На този стадий прогнозата е за лека магнитна стихия (G1), предава Нова Телевизия.

Руската лаборатория за проучване на слънчевата интензивност към Института “Лебедев” демонстрира, че геомагнитната офанзива ще стартира вечерта на 31 август, когато планетарният показател ще е със стойност 4 по 10-степенната канара. На 1 септември се чака кулминационната точка на бурята. Индексът може да скочи до степен 5-6.

Слабите геомагнитни стихии се усещат най-вече от хората с проблеми на сърдечно-съдовата система, изясняват лекари. Възможни са сърдечни конвулсии, замаяност, главоболие и липса на централизация. Смущенията в магнитното поле могат да влияят и на хора с психологични разстройства.

При сходни обстановки от време на време има и съмнения в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР