magnifisonz.com /Не се знае дали наистина тези думи са на

...
magnifisonz.com /Не се знае дали наистина тези думи са на
Коментари Харесай

Киану Рийвс на 55 години – Не искам да живея в свят, в който хората не търсят любов, а перфектен партньор

magnifisonz.com /

Не се знае дали в действителност тези думи са на Киану Рийвс или са му приписани, само че въпреки всичко, в действителност би трябвало да се прочетат.

“Не мога и няма да бъда част от един свят, в който дамите се обличат като проститутки и излагат на показ всичко, което би трябвало да е съкровено и интимно. Свят, в който мъжете харесват това. И търсят това.

Свят, в който никой към този момент не мисли за понятия като чест и достолепие.

Свят, в който двойките бързо не помнят какъв обет са си дали, когато са се вричали един на друг…

Свят, в който дамите не желаят деца, а мъжете не желаят фамилии.

Свят, в който посредствени хора карат скъпи коли, купени с парите на бащите им, с цел да показват своя триумф. Който в действителност е непознат триумф.

Свят, в който бащите потискат синовете си, карайки ги да имат вяра, че не са способни да реализират нищо от това, за което мечтаят.

Свят, в който хората споделят, че имат вяра в Бог, само че без да се пробват да изживеят тази религия. Да живеят съгласно тази религия.

Свят, в който ревността е нещо, от което би трябвало да се срамуваш, а флиртът е естествен и здравословен.

Свят, в който скромността е минус, а не предимство.

Свят, в който синовете харчат парите на бащите си в нощни клубове, в които слушат безсъдържателна музика, до момента в който се наливат с алкохол.

Свят, в който девойките се влюбват тъкмо в такива момчета.

Свят, в който хората не търсят обич, а съвършен сътрудник. Свят, в който се приказва за независимост на избора, само че всеки, който направи избор, друг от този на останалите, се афишира за вманиачен.

Свят, в който хората поправят колите си, без да пестят парите си, само че не дават шепа лепта на някой нуждаещ се.

Аз отхвърлям да ходя по този път. Избрах различен. Избрах собствен. За страдание малко са хората, които желаят да вървят дружно с мен по него… ”

Киану Чарлс Рийвс (на британски: Keanu Charles Reeves ) (роден на 2 септември 1964 в Бейрут, Ливан) е канадско-американски артист, който е включен в „ Топ 10 на най-любимите звезди на Америка “ и през януари 2005 получи своята звезда на Холивудската алея на славата.

Рийвс е роден в Бейрут, Ливан. Той е наследник на Патриша Бонд, която е дизайнер на костюми, и Самюел Ноуин Рийвс младши – геолог. Майката на Рийвс е англичанка, а татко му е американец с хавайски, китайски и британски генезис. Патриша Бонд работи в Бейрут, когато среща бъдещия си брачен партньор. Бащата на Рийвс работи като неквалифициран служащ, само че бива пратен в Хавайския затвор поради продажба на хероин. Той изоставя своята брачна половинка и семейство, когато Киану е на 3 години и Рийвс въобще не поддържа връзки с него. Рийвс е кръстен на своя чичо – Хенри Киану Рийвс. Киану е хавайска дума, която значи: „ студен лек вятър над планините “. Когато Рийвс идва за първи път в Холивуд, неговият сътрудник считал, че първото му име е прекомерно екзотично, по тази причина по време на ранната си кариера от време на време той се подписвал като К. Ч. Рийвс.

Рийвс има една биологична сестра на име Ким, родена през 1966 година в Австралия, на която е била сложена диагноза левкемия при започване на 90-те години. Освен това, от страна на майка си, той има и полусестра на име Карина Милър, родена през 1976 в Торонто, а по линия на татко си друга полусестра, на име Емма Роуз Рийвс, родена през 1980 в Хавай.

Рийвс претърпява неспокойно детство, като се мести на разнообразни места по целия свят и живее с многочислени втори татковци. Неговите родители се развеждат през 1966. Майка му става дизайнер на костюми и се мести със фамилията първо в Австралия и след това в Ню Йорк. Там тя среща Пол Арън – режисьор в Бродуей и Холивуд, за който се омъжва. Двойката се мести в Торонто, само че се развежда през 1971. По-късно, през 1976, майката на Рийвс се омъжва за уредника на рок концерти Робърт Милър, само че се развежда и с него през 1980. Четвъртият ѝ брачен партньор Джак Бонд е коафьор. Техният брак се разпада през 1994 година. Баби и дядовци, както и детегледачки отглеждат Рийвс и сестрите му.

Киану пораства основно в Торонто, Канада. В продължение на пет години той посещава четири разнообразни гимназии, в това число и учебно заведение за изкуства, от което той по-късно е изключен. Полушеговито Рийвс споделя, че е бил изпъден, „ тъй като аз бях своеволен и тичах нагоре-надолу доста. Просто бях малко по-буен и си отварях устата прекомерно постоянно. Общо взето не бях най-добре „ смазаната “ машина в учебно заведение. Мисля, че просто им се пречках. “

Рийвс изпъквал повече в хокея, в сравнение с в науките, защото неговото просветително развиване било променено поради дислексия. Той е бил сполучлив вратар в една от гимназиите, които е посещавал. Неговият тим му дава прякора Стената и го дефинира като най-ценният състезател. Рийвс споделя, че мечтаел да стане олимпийски състезател по хокей за Канада. След като напуща тази гимназия, той посещава частно учебно заведение, което му разрешава да придобие обучение, до момента в който работи като артист. По-късно той напуща и в никакъв случай не получава своята гимназиална тапия.

Рийвс стартира своята актьорска кариера, когато е на 9. Той се появява на сцената в представлението „ Проклетите янки “. На 15 години играе роля в пиесата „ Ромео и Жулиета “. Рийвс прави своя екранен дебют в комедиен сериал по телевизия СВС. През цялата си ранна кариера през 80-те, той се появява в реклами (включително и една за кока-кола), късометражни филми като драмата „ Една крачка обратно “ и театрална работа по паметния филм на Брад Фрейзър „ Момчето вълк “ в Торонто. През 1984 година той става сътрудник на младежката стратегия „ Стани популярен “ по Канадската телевизия.

Първата кино роля на Рийвс е в хокейния филм на Роб Луи – „ Млада кръв “, който е филмиран в Канада. В него той играе вратар. Скоро след появяването на кино лентата, Рийвс отпътува за Лос Анджелис в своето Волво от 1969. Неговият някогашен втори татко Пол Аарън, сценичен и ефирен режисьор, убеждава Ервин Стоф да бъде управител и сътрудник на Рийвс още преди той да е дошъл в Лос Анджелис. Стоф остава негов управител и коопродуцира доста от неговите филми.

След няколко второстепенни функции, Киану Рийвс получава по-значима роля във кино лентата от 1986 – „ Брегът на реката “. Последвалият кино триумф той прекарва като се появява във филми, ориентирани към младата публика, в това число „ Непрекъснат запис “ и ненадейно сполучливата комедия от 1989 – „ Чудесното премеждие на Бил и Тед “, която дружно със своето продължение „ Измисленото пътешестване на Бил и Тед “ дефинира Рийвс като сладостен по природа младеж. Повечето от идващите му описания в пресата и доста от мненията за неговата игра са повлияни от осъществяването му на виреещия в облаците Тед. Рийвс споделя, че е имал кошмари, които са включени във кино лентата. Други запаметяващи се изяви на артиста са ролята му в „ Принцът на Пенсилвания “ от 1988 и „ Опасни връзки “, където той си партнира с Глен Клоуз, Джон Малкович и Мишел Пфайфър.

В първите години на 90-те Рийвс стартира да излиза от своя тийнейджърски кино интервал. Той се появява във високо-бюджетни екшъни като „ Критична точка “, за което печели премията на MTV за „ най-желан мъж “ през 1992. Рийвс също е включен в разнообразни ниско-бюджетни самостоятелни филми, в това число добре признатия филм от 1991: „ Моят персонален Айдахо “ дружно с негов непосредствен другар.

През 1994 кариерата на Рийвс доближава нова висота в следствие от присъединяване му в екшъна „ Скорост “. Неговата роля във кино лентата е противоречива (освен в „ Критична точка “), тъй като до тогава той взима присъединяване основно в комедии и драми. Досега той не е бил единственият известен артист във филм. Летният екшън има относително огромен бюджет и е управителен от кинематографът, станал режисьор Ян де Бонт. Неочакваният интернационален триумф на кино лентата трансформира Рийвс и неговата екранна партньорка Сандра Бълок в звезди от огромна големина.

Изборът на Рийвс след „ Скорост “ е еклетичен: макар триумфите си, той в никакъв случай не стопира да приема поддържащи функции и постоянно желае да поддържа пробни акции. Той има триумф с основната роля в сантименталния филм „ Разходка измежду облаците “. Киану учудва всички като отхвърля да вземе присъединяване в продължението на „ Скорост “ и избира да играе основна роля в театрална режисура на „ Хамлет “. Той получава учудващо положителни оценки за своята интерпретация на един от най-известните герои на Шекспир. Роджър Луис, критик на „ Съндей Таймс “, написа, че: „ Той съвсем превъплъти невинността, невероятната гняв, животинската прелест по разломите и рамките, прочувствената невъздържаност, която образува облика на принца на Дания… Той е един от тримата най-хубави Хамлети, които съм виждал, заради простата причина: той „ е “ Хамлет. “

Другите избори на Рийвс след „ Разходка в облаците “ търпят рецензия. Високо-бюджетни филми като „ Джони Мнемоник “ и „ Верижна реакция “ са подложени на критика остро и пропадат в бокс офис класациите, до момента в който филми като „ Да почувстваш Минесота “ също не носят триумф.

Рийвс стартира да се изкачва още веднъж в кариерата си след присъединяване си в хорър драмата „ Адвокат на дявола “ дружно с Ал Пачино и Чарлийз Терон. Филмът доближава положителни позиции в бокс офиса, получава позитивни оценки и потвърждава това, че Рийвс може да играе възрастен човек с кариера, макар че доста критици считат, че неговото едва показване намалява високото равнище на другояче хубавия филм.

Научно-фантастичният шлагер от 1999 – „ Матрицата “ затвърждава мястото на Рийвс като интернационална суперзвезда. Между първата „ Матрица “ и нейните продължения Рийвс получава положителни мнения за осъществяването си на злоупотребяващия брачен партньор в „ Дарбата “. Освен в „ Дарбата “, Рийвс се появява в няколко кино лентата, които търпят рецензия и не се изкачват в бокс офиса. Такива са „ Под наблюдаване “, „ Месец обич “ („ Месец обич “ е сантиментален филм драма от 2001 година с присъединяване на Киану Рийвс в ролята на Нелсън Мос и Чарлийз Терон в ролята на Сара Дийвър. Сценарист е Курт Воелкер, режисьор – Пат О’Конър, оператор – Едуард Лахман и композитор – Кристофър Йънг. Това е една от най-неудържимо сантименталните истории за живота…), „ Аматьорите “. Въпреки това, двете продължения на „ Матрицата “ – „ Матрицата – презареждане “ и „ Матрицата – революции “, филмът „ Невъзможно твой “ и хорър екшъна от 2005 – „ Константин “ се потвърждават като сполучливи в класациите и връщат Рийвс в светлината на прожекторите. Неговият филм от 2006 – „ Camera obscūra “ (Камера обскура), основана на научно-фантастичния разказ на Филп К. Дик, получава благосклонни оценки, само че „ Къщата на езерото “, неговият сантиментален филм със Сандра Бълок, не доближава упования триумф.

През 2008 Рийвс взима присъединяване във филмите „ Улични крале “ и „ Денят, в който Земята спря “.

През януари 2009 беше оповестено, че Рийвс ще взе участие в екшън акомодацията на аниме серийния филм „ Каубойски джаз “, който ще излезе през 2011 година. Други планове, за които се приказва, че Рийвс ще взе участие са самурайския филм „ 47 Ронин “, „ Главен готвач “ – история на Рийвс, писана от Стивън Найт и „ Пътници “, където той също ще е и продуцент.

Рийвс в никакъв случай не е бил женен. През декември 1999, приятелката му Дженифър Сюм ражда мъртвородена щерка, която е била кръстена Ава Арчър Сюм-Рийвс. През април 2001 година Сюм умира при автомобилна злополука. Тя е заровена до нейната и на Рийвс щерка в Лос Анджелис, Калифорния.

За близо цяло десетилетие, през което Рийвс се издига в сан на звезда, той избира да живее в домове чартърен и е дълготраен жител на „ Шато Мармонт “. Рийвс купува първата си къща в покрайнините на Холивуд до Лос Анджелис през 2003 и също има апартамент на Сентръл Парк в Ню Йорк.

Въпреки че е роден в Ливан, Рийвс не е ливански жител, тъй като родителите му не са ливанци. Освен това той е натурализиран канадски жител, който също има американско и английско поданство.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР