Магнезият е изключително важен елемент за поддържане на добро здраве

...
Магнезият е изключително важен елемент за поддържане на добро здраве
Коментари Харесай

Кои са най-богатите на магнезий храни

Магнезият е извънредно значим детайл за поддържане на положително здраве и точно по тази причина организмът се нуждае от към 400 мг магнезий на ден. Магнезият е на четвърто място по наличие в организма.

Преди всичко се намира в зъбите и костите, нужен е за изпълняването на функционалности като поддържане на естественото кръвно налягане, сърдечна периодичност, скорост на метаболизма, контролира равнищата на кръвната захар .

Липсата на магнезий може да докара до високо кръвно налягане, остеопороза, мускулни крампи и бодърствуване. Влияе директно върху нервната система, укрепва паметта и действието на мозъка. В студените дни е витално нужен за сърцето.

 магнезий Thinkstock

Треперенето на ръцете и мускулните конвулсии могат да дължат на липса на магнезий. Той се явява като естествена преграда против аритмии.

Вижте богатите на магнезий храни! >>>

Храните с високо наличие на магнезий са значима част от уравновесената диета.

Този главен минерал е нужен за поддържане на мускулната и нервната функционалност на тялото, подсилване на имунната система , контролиране на сърдечния темп и подсилване на костите.

Тъй като взе участие в над 300 биохимични реакции, дефицитът на магнезий води до мускулни конвулсии, сърдечно-съдови болести, диабет, високо кръвно налягане, тревожни разстройства, мигрени, остеопороза и инсулт.

Допълнете магнезиевите хранителни източници за дълготрайно здраве.

Ролята на магнезия в тялото

Малко хора са наясно с централната роля, която магнезият играе за здравето. Това е главен детайл за съвсем всички телесни функционалности и тъкани. Той дава отговор за способността на организма да се пази, здравето на сърцето и отбрана против появяването на разнообразни типове рак, които стартират на фона на високи равнища на инфектиране в организма.

Изследване от университета в Харвард откри, че достатъчният дневен банкет на магнезий понижава риска от развиване на диабет с до 33%. Други научни проучвания приписват на този главен минерал способността за попречване на меланхолия и мигрена.

Магнезият е кофактор в над 300 системи, които контролират биохимичните реакции на тялото, като синтез на протеини, надзор на кръвната захар, контролиране на кръвното налягане и мускулни и нервни функционалности.

 магнезий Thinkstock

Целият магнезий е от значително значение за производството на сила, окислителното фосфорилиране и гликолизата. Същият минерал играе роля при превозването на калциеви и калиеви йони до клетъчните мембрани, значим развой за предаване на нервни импулси, мускулни контракции и естествен сърдечен темп.

Тялото на възрастен човек съдържа към 25 грама магнезий, от които 50% се разпределят в костите, а останалото в меките тъкани.

Вижте богатите на магнезий храни! >>>

Дефицит на магнезий

Тъй като има толкоз комплицирана роля в организма и взе участие в толкоз необятен набор от биохимични реакции, дефицитът на магнезий може да се усети както в настроението, по този начин и във физическото здраве. Симптомите на дефицит на магнезий включват:

► Умора, безсилие, даже в случай че пациентът получава задоволително отмора, припадък;

► Тревожност, депресия;

► Нервност, раздразнителност;

► Мускулни конвулсии, тремор, главоболие;

► Сърцебиене, аритмия;

► Високо кръвно налягане;

► Затруднено дишане;

► Загуба на вкус, гадене;

► Храносмилателни разстройства - диария, запек.
14 богати на храни магнезий 14 фотоси  14 богати на храни магнезий  14 богати на храни магнезий  14 богати на храни магнезий  14 богати на храни магнезий
 ох на мама Личен списък
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР