Магнезият е основен минерал, който спомага за доброто здраве на

...
Магнезият е основен минерал, който спомага за доброто здраве на
Коментари Харесай

Не прекалявайте с приема на магнезий, защото...

Магнезият е главен минерал, който спомага за положителното здраве на организма. Въпреки това, в случай че той е в прекомерно огромно количество в кръвта, може да бъде рисково.
Медицинският термин за това е хипермагнезиемия, а предозирането с магнезий е една от вероятните аргументи.
Тялото се нуждае от магнезий, с цел да осъществя повече от 300 биохимични процеса. Магнезиеви равнища в кръвта от 1,7-2,3 мг на децилитър (mg/dl) са в границите на естествения диапазон, до момента в който равнищата над 2,6 мг/дл демонстрират хипермагнезиемия. Това е по-вероятно да се случи при хора със съществуващи здравословни проблеми като бъбречна непълнота. Високата доза на добавки или лекарства може също да аргументи хипермагнезиемия, написа уеб страницата MedicalNewsToday.
Симптоми на предозиране с магнезий
Ако тялото е абсорбирало прекалено много магнезий, човек може да забележи някой от следните признаци, които могат да варират от леки до доста тежки: заспалост, съдбовно зачервяване, диарична неразположеност, меланхолия, мускулна уязвимост, несиметричен сърдечен темп, високо кръвно налягане.
Тежките предозирания с магнезий са редки при здрави хора. Получаването на прекомерно доста магнезий от храната нормално не е причина за безпокойствие. Понякога високата доза магнезий, получена от банкет на добавки или лекарства, може да аргументи диария, гадене и стомашни конвулсии.
Рядко доста висока доза от добавка или лекарство обезпечава повече от 5000 мг магнезий дневно. Това може да аргументи токсичност на магнезия. Бъбреците почистват непотребния магнезий от организма, само че хората с бъбречни проблеми или бъбречна непълнота са по-склонни да всмукват прекалено много магнезий. Докторите нормално поучават хората с сходни болести да заобикалят добавки и медикаменти, които го съдържат.
Първото лекуване за хипермагнезиемията е прекъсването на потреблението на магнезий, съдържащ се в добавки или лекарства. Други лекувания включват: вливане на интравенозна течност, използване на диуретици и хемодиализа.
Лекарства, които съдържат магнезий
Лаксативите постоянно съдържат високи равнища на магнезий заради естествените си слабителни резултати. Въпреки че тези медикаменти обезпечават повече от целесъобразното количество магнезий, тялото нормално не всмуква всичко. Например 1 супена лъжица магнезиево мляко съдържа 500 мг обикновен магнезий. Дневната доза за възрастни е до 4 супени лъжици дневно, само че тялото екскретира огромна част от магнезия заради лекарственото слабително деяние. Някои медикаменти за мигрена също съдържат магнезий, както и лекарства за неприятно храносмилане и киселини.
Защо имаме потребност от магнезий?
Тялото изисква магнезий, с цел да остане крепко. Това е от значително значение за над 300 процеса, в това число мускулна функционалност, протеин синтез на групировка ДНК, поддържане на равнищата на кръвната захар, поддържане на кръвното налягане.
Някои изследвания допускат, че магнезият може да помогне да се лекува или предотвратява: високото кръвно налягане, сърдечносъдови болести, диабет вид 2, остеопороза, главоболие.
Обаче потвърждаването на резултата на магнезия върху тези положения изисква повече проучвания. Магнезиевият недостиг е доста по-разпространен от хипермагнезиемията, изключително при здрави хора. Някои изследвания демонстрират, че 10-30% от хората имат ниски равнища на магнезий.
Службата за хранителни добавки в Американските национални здравни институти предлага следните дневни дози на магнезий: 400-420 мг за възрастни мъже, 10-320 мг за възрастни дами, 350-360 мг по време на бременност.
Източници на магнезий
Хората могат да задоволят потребностите си от магнезий посредством подобаваща диета. Магнезият участва в доста храни в това число: бобови растения, като черен фасул, бадеми, кашу, фъстъци и зърна от фъстъчено масло, кафяв ориз и овесени ядки, прясно и кисело мляко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР