Магнатът Уорън Бъфет, който вярва, че инвеститорите никога не трябва

...
Магнатът Уорън Бъфет, който вярва, че инвеститорите никога не трябва
Коментари Харесай

Трите начина, по които и най-умните хора фалират

Магнатът Уорън Бъфет, който има вяра, че вложителите в никакъв случай не би трябвало да взимат назаем пари, с цел да купуват акции, разкри, че неговият дълготраен бизнес сътрудник Чарли Мънгър знае кои са трите пътя, които водят умните хора до фалит. Той им споделя “трите L ”.

В изявление за CNBC най-големият донор на фондацията на Бил Гейтс споделя, че за него е полуда да се заемат пари, с цел да се купуват скъпи бумаги.

" Лудост е да рискуваш това, което имаш, и да имаш потребност от нещо, от което в действителност не се нуждаеш. Няма да си по-щастлив, в случай че удвоиш положението си ", счита Бъфет.

Размишлявайки по тематиката, Оракулът от Омаха, както постоянно е именуван, отбелязва, че заемането на пари е метод да се опитате да забогатеете малко по-бързо, само че има доста способи да забогатеете постепенно и да се забавлявате, до момента в който го вършиме.

Бъфет споделя и кои са методите интелигентен човек да се насочи непосредствено към банкрута. За задачата разкрива философията на Чарли Мънгър.

Трите метода са алкохол, дами и ливъридж (на британски език те отразяват 3-те L - liquor, ladies и leverage). Ливъридж е финансов термин, който се употребява, с цел да илюстрира усилването на резултата от дадена финансова интервенция, дължащо се на „ мултиплициране “ на вложения запас.

Заемането на пари също е обвързвано с риск от банкрут, акцентира Бъфет.

Неслучайно през 2014 година милиардерът изпрати писмо до акционерите на Berkshire Hathaway, в което съпоставя вземането на заеми с хазарт с живота.
 
Лудост е да рискуваш да загубиш това, от което се нуждаеш, преследвайки това, което просто желаеш, споделя Бъфет.

Ние в никакъв случай няма да играем на финансова съветска
рулетка със средствата, които сте ни поверили, даже в случай че метафоричният револвер има 100 патронника и единствено един патрон, добавя той.

Милиардерът не е склонен да се опитва и веднъж на съветска
рулетка с револвер с шест гнезда за патрони и зареден единствено един, макар че шансът за оцеляване са солидните 83,3%. Причината е, че и да са 99%, няма облага, която да компенсира риска от загуба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР