"Мъглите вече ще са по-рядко, а от днес в страната

...
"Мъглите вече ще са по-рядко, а от днес в страната
Коментари Харесай

Климатологът Рачев: В Европа няма студ. Топло е в цяла Европа


"Мъглите към този момент ще са по-рядко, а от през днешния ден в страната нахлува малко по-хладен въздух ", изясни в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия климатологът Георги Рачев.

Той помоли всички, когато е мъгливо, да останат у дома и да не упражняват на открито.

Относно това какво родителите да вършат с децата си в мъгливите дни, климатологът посъветва всеки, когато може да върви в планините и да стои надалеч от града.

„ Към сряда половин България би трябвало да има двуцифрени максимуми на температурите. Което демонстрира, че продължаваме да се намираме в интервал на доста топло време”, изясни още Рачев.

„ В Европа няма мраз. Топло е в цяла Европа “, сподели климатологът. Той изясни още, че досега януари върви с 1 до 2,5 градуса над нормата.

„ Прегледах данните от предходната година. Оказа се, че не е чак толкоз изсъхнало, колкото ни се желае като опрощение. За София и региона на водосбора на язовир „ Студена” годишната норма е към 80% изпълнена”, съобщи Рачев и добави: „ Климатичните феномени още от времето на Тодор Живков постоянно е бил отговорен “.

Климатологът изясни, че до края на месеца не се чакат превалявания. Февруари и март ще са по-топли и с по-малко превалявания от нормалното.

„ Ставаме все по – богати и богати и започваме да обръщаме внимание на качеството си на живот и естествени феномени – като поледица, градушки, им се обръща огромно внимание “, разгласи Рачев пред Нова телевизия.

За лятото проф. Георги Рачев сподели, че все още се обрисува едно обикновено лято с естествени температури и естествени превалявания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР