Магията на козуначените кифлички ще ви завладее в мига, в

...
Магията на козуначените кифлички ще ви завладее в мига, в
Коментари Харесай

Козуначени кифлички с рязан мармалад

Магията на козуначените кифлички ще ви завладее в мига, в който опитате тези

Необходими Продукти

● брашно - 1.5 кг
● яйца - 5 бр.
● прясно мляко - 500 мл
● квас - 1 кубче
● олио - 170 мл
● захар - 10 с.л.
● ванилия - 5 бр.
● мармалад - 300 г корав
● ромова есенция - 1 капсула

Начин на подготвяне

Всички артикули са на стайна температура.

Затоплям половината прясно мляко. Към него прибавям маята, 2 с.л. захар, 2 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна, до момента в който удвои размера си - при мен дори се утрои.

Останалото мляко загрявам добре и в него разгръщам останалите 8 с.л. захар.

Разбивам яйцата леко, без 1 жълтък, с него ще намажа приготвените кифлички /не на пяна/ и към тях прибавям олиото. Оставям на страна.

През това време отсявам брашното с ванилията в огромна купа. Към яйцата постепенно наливам млякото на тънка струйка, с цел да се темперират яйцата, без да се пресекат. Разбърквам добре и прибавям есенцията ром.

В брашното върша кладенче и изсипвам шупналата квас и след нея яйчената примес. Бъркам с дървена лъжица, до момента в който стане топка тесто и ми е мъчно да меся. Изсипвам на набрашнен плот и меся до приемане на меко и нелепнещо тесто с мехурчета ♥

Оставям да втаса в купата, покрита със стреч фолио - за към 35 – 40 мин на топло. След това разбърквам небрежно тестото, като виждам да не прибавям още доста брашно. Разделям на 5 топки, които разточвам на намаслен плот на кръг с дебелина към 1 см. Разрязвам на 8 триъгълника и в необятната част поставям по едно парче корав мармалад.

Отделеният жълтък се разрушава с малко олио и и 2 с.л прясно мляко се намазват вкусните кифлички с мармалад. Поръсват се с леко влажна захар и се оставят малко да се надигнат, за към 10 – 15 мин.

Пекат се на 180°C в авансово загрята фурна за към 30-35 мин.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР