Магията на Хора на софийските момчета ще бъде представена в

...
Магията на Хора на софийските момчета ще бъде представена в
Коментари Харесай

Хорът на софийските момчета с изява в Дните на японската култура

Магията на Хора на софийските момчета ще бъде показана в идващото събитие от 30-ите юбилейни Дни на японската просвета. Зрителите ще могат да се насладят на концерта през днешния ден, 24 октомври, от 19 ч. в огромната зала на Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ". Съставът ще извърши концерт, отдаден на дългогодишните българо-японски връзки. Събитието е проведено благодарение на съдружие " Хор на софийските момчета " и е с поддръжката на посолството на Япония в България. Входът е свободен.

Специално за мотива съставът ще показа и новия си компактдиск - " Софийските момчета в Япония ", който ще покаже на феновете и документални записи от тяхното концертно турне в Япония през 2015 година Днес хорът е под управлението на проф. доктор Адриана Благоева и с нейна поддръжка групировката печели редица влиятелни награди с участията си в национални музикални конгреси. Момчетата нееднократно са показвали гения си и в чужбина с концерти и записи на многочислени песни. Впечатляващ факт е, че хорът извършва творби в разнообразни музикални стилове и жанрове - от XIV век до наши дни. Успехите му включват и 11 независими компактдиска и участия в други 8 диска в съдействие с други реализатори.

Първият български момчешки хор е основан през 1968 година - Хора на софийските момчета при читалище " Цар Борис - 1928 ", изпълняващ позицията на диригент от основаването му до 1989 година е Лиляна Тодорова. През 2018 година хорът отпразнува 50 години от основаването си и 30-ия обичаен коледен концерт, който групировката показва.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР