Магистратите ще получат по около половин заплата коледен бонус. Това

...
Магистратите ще получат по около половин заплата коледен бонус. Това
Коментари Харесай

Магистратите ще вземат по половин заплата коледен бонус

Магистратите ще получат по към половин заплата коледен бонус. Това се разбра от думите на Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет пред " Дарик ". Парите идвали от икономии от напуснали чиновници и от болнични и по този начин се стигнало до бонус от 43.7% от съответната заплата.

Според Магдалинчев отчетът на Европейската комисия от ноември е посочил, прогрес в работата на правосъдната система по отношение на обстановката през януари и това показвало, че евентуално е време наблюдението от страна на Брюксел да бъде прекратено.

И през идната година ще би трябвало да се търси решение на битовите проблеми на няколко съдилища, изясни Магдалинчев. Очаква се след ремонт на постройката до Римската стена в София да одобри Административен съд София-град и Административен съд София-област. Обясни, че най-хубавият вид е да се построи нова правосъдна палата, което можело да стане и в случай че се съберат всички пари, платени за наеми през последните 10 години.

Във Варна също имало огромен проблем с пространствата, с които разполагат съдилищата и се чака някогашната постройка на огромна болница да поеме по-голямата част от съдиите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР