Магистратите обаче не му наложиха ефективна присъда. Той бе осъден

...
Магистратите обаче не му наложиха ефективна присъда. Той бе осъден
Коментари Харесай

Вече Е Ясно! Ето Каква Е Присъдата На Бившия Кмет На Хасково! Съдът Го Осъди На

Магистратите обаче не му постановиха ефикасна присъда. Той бе наказан на 2 години условно с 3,5 години изпитателен период, 3000 лв. санкция. Освен това съдът му забрани да заема държавна или социална служба в идващите 3 години.

Иванов бе обвиняем за разрушаването на постройката на някогашния хасковски затвор. Според обвинителния акт, до момента в който бил градоначалник, на 14 май 2015 година, той издал заповедта за унищожаване на зданието от 417 квадратни метра застроена повърхност, издигнато през 1892 година

Той е направил това, макар че постройката е била оповестена за монумент на културата със статут на историческа недвижима културна полезност, категория „ национално значение “. Тя е включена в Списък на историческите монументи в Хасковски окръг, обнародван в Държавен вестник още през 1970 година

В последната си дума пред 3-членния правосъден състав Иванов съобщи:

" Знам защо съм тук, само че не знам за какво ”.

След изговаряне на присъдата някогашният кмет отхвърли коментар.

" Ще апелираме, несъмнено ", сподели обаче софийският му юрист Константин Симеонов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Удовлетворени сме от присъдата. Имаме време да мислим дали да я протестираме ", разяснява окръжният прокурор Иван Стоянов.

По-рано в пледоарията прокуратурата настоя за 3 години условно, 5000 лв. санкция и 3 години възбрана за заемане на държавна или социална служба.

Защитата пък пледира за оправдателна присъда с тезата, че по нито един документ в оборота на община Хасково не е било видно, че става дума за предпазен обект.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Апелативен съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР