Магистратите обаче не му наложиха ефективна присъда. Той бе осъден

...
Магистратите обаче не му наложиха ефективна присъда. Той бе осъден
Коментари Харесай

Условна присъда и 3000 лв. глоба за бившия кмет на Хасково

Магистратите обаче не му постановиха ефикасна присъда. Той бе наказан на 2 години условно с 3,5 години изпитателен период, 3000 лв. санкция. Освен това съдът му забрани да заема държавна или социална служба в идващите 3 години.

Иванов бе обвиняем за разрушаването на постройката на някогашния хасковски затвор . Според обвинителния акт, до момента в който бил градоначалник, на 14 май 2015 година, той издал заповедта за унищожаване на зданието от 417 квадратни метра застроена повърхност, издигнато през 1892 година

Той е направил това, макар че постройката е била оповестена за монумент на културата със статут на историческа недвижима културна полезност, категория „ национално значение “. Тя е включена в Списък на историческите монументи в Хасковски окръг, обнародван в Държавен вестник още през 1970 година

В последната си дума пред 3-членния правосъден състав Иванов съобщи:

"Знам защо съм тук, само че не знам защо” .

След изговаряне на присъдата някогашният кмет отхвърли коментар.

"Ще апелираме, несъмнено ", сподели обаче софийският му юрист Константин Симеонов, представен от Българска телеграфна агенция.

"Удовлетворени сме от присъдата. Имаме време да мислим дали да я протестираме ", разяснява окръжният прокурор Иван Стоянов.

По-рано в пледоарията прокуратурата настоя за 3 години условно, 5000 лв. санкция и 3 години възбрана за заемане на държавна или социална служба.

Защитата пък пледира за оправдателна присъда с тезата, че по нито един документ в оборота на община Хасково не е било видно, че става дума за предпазен обект.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Апелативен съд.

Подпалиха шоурума с първокласни коли на Иванов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР