Магистрати от Върховния административен съд са били на лов в

...
Магистрати от Върховния административен съд са били на лов в
Коментари Харесай

Жесток скандал около Миню Стайков, вижте подробности

Магистрати от Върховния административен съд са били на лов в стопанството на Миню Стайков, до момента в който той е в ареста по обвиняване за произвеждане на незаконни цигари и данъчни закононарушения, твърди източник в горското стопанство край Бургас.

Това са съдиите Николай Гунчев и Светослав Славов. Те са взели участие в колективен лов през декември м.г. в дивечовъдното стопанство “Кабата ” и имената им са вписани в формален документ на Министерството на земеделието, храните и горите. Фирмата на Миню Стайков “Топаз мел ” взе на концесия стопанството през 2009 година Назад във времето там са гостували и доста политици, само че тогава Стайков нямаше проблеми с правораздавателните органи.

Върховните съдии Гунчев и Славов не са били сами по време на ловния излет в стопанството на арестанта Стайков. Имало и още няколко души, които обаче не са известни имена. Един от тях е юристът на сдруженията на Стайков Станислав Коев, както и мъж с малко име Атанас - доверено лице на Миню Стайков и един от мениджърите му, който обаче не е обвинен. Любопитното е, че арбитър Светослав Славов е бил член на правосъден състав, който е разглеждал дело със страна “Сис Индустрийс ” на Миню Стайков във Върховния административен съд.

То е по тъжба на Федерацията на гръцките производители на дестилирани питиета против “Сис Индустрийс ” в комисията за защита на конкуренцията. Спорът в съда завършва в интерес на компанията на Стайков. Адвокат на “Сис Индустрийс ” по това дело е Светослав Коев, а един от съдиите е Станислав Славов, с който дружно са ловували в стопанството на алкохолния необут. Съдия Николай Гунчев беше претендент за член на Висшия правосъден съвет през 2017 година, само че не беше определен от сътрудниците си. Той беше и в управлението на Съюза на съдиите, написа “24 часа ”.

През декември, когато магистратите са стреляли по животни, синът на Миню Стайков - Стайко, беше търсен с Интерпол, а татко му и вуйчо му Белун Хазърбасанов са в следствения арест. Преди да бъдат арестувани, те постоянно са ловували в “Кабата ” и са водили техни другари, споделя ловджия от околията, който е стрелял с тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР