Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се застъпи за

...
Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се застъпи за
Коментари Харесай

Съдия Даниела Врачева: Вълчо Арабаджиев трябва да бъде освободен

Магистрат по едно от най-коментираните каузи в последно време се застъпи за подсъдимия. Съдия Даниела Врачева е безапелационна по проблема с Вълчо Арабаджиев и разгласи, че той би трябвало да бъде освободен.
Според нея, прокуратурата разполага единствено с косвени доказателства. Тя призна, че недоумява по какъв начин е допустимо в досъдебното произвеждане да не е направено нищо за 5 месеца в посока да се показа доказателство. Заради това, Вълчо Арабаджиев трябвало да бъде освободен без каквато и да е мярка за неотклконение. Прокурорът по делото без никаква връзка с процеса изложи фактология, обвързвана с високите заплати, получавани от родителите на Вълчо Арабджиев в Захарен комбинат - Пловдив - деяние, което по никакъв метод не нарушава закона. След траялото осем часа съвещание на съда, пред Сашо Диков юристът на арестувания Илиян Василев разяснява, че когато има състав от трима съдии има и лице докладчик, който има задължението да изследва доста детайлно и обширно делото.
" Да изготви план за мнение, който би трябвало да изложи пред останалите съдии и те да се срещнат в детайли с него. В делото против Вълчо Арабаджиев този докладчик е точно арбитър Врачева, която изложи изключително мнение. То не беше просто за изменение на задържането, а въобще за анулация – за оставяне на Вълчо Арабаджиев, без никаква мярка. Това се прави когато няма даже минимални доказателства, с цел да бъде арестуван ", уверен е Василев. “С другите две съдийки, формиращи болшинството, не разискаха нито едно съответно доказателство. Отне им шест часа, с цел да сформират два листа с цялостни глупости. Това не е правосъдие”, изяснява юристът.
Той е уверен, че 2/3 от тяхното мнение беше обосновано на тази здравна експертиза: " Очакваха аз да диспутирам с движимостите лица. Дай боже да се случи някой почтен експерт, като Врачева да попадне в състава и да образуват болшинство. Само че нея ще я смачкат. Зрънце останаха хората в съда, които застават с името си, декларират мнения и ги пазят ", твърди Илиян Василев.
Той не изключва да последва офанзива против Врачева поради позицията, която е изразила: " Утре ще прочетете по някои уеб сайтове какъв брой скандална е арбитър Врачева, какъв брой абсурден е юрист Василев и по какъв начин пазят бандити и това ще образува публичното мнение и никой няма да се интересува какви са доказателствата. Никой! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР