Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се e застъпил

...
Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се e застъпил
Коментари Харесай

Съдия Даниела Врачева поиска Вълчо Арабаджиев да бъде освободен!

Магистрат по едно от най-коментираните каузи в последно време се e застъпил за подсъдимия, стана ясно от предаването ЕвроДикоф на журналиста Сашо Диков по телевизия Евроком нощес. По думите на Диков, арбитър Даниела Врачева е имала безапелационна позиция по време на делото на Вълчо Арабаджиев и е оповестила, че той би трябвало да бъде освободен.

Според нея прокуратурата разполагала единствено с косвени доказателства. Тя признала, че недоумявала по какъв начин е допустимо в досъдебното произвеждане да не е направено нищо за 5 месеца в посока да се показа някакво доказателство. Заради това Вълчо Арабаджиев трябвало да бъде освободен без каквато и да е мярка за неотклконение, описа Диков за позицията на съдията по време на инфарктното съвещание от преди 2 дни траяло цели 8 часа.

Прокурорът по делото без никаква връзка с делото пък изложил фактология, обвързвана с високите заплати, които сбили взимали родителите на Вълчо Арабджиев от Захарен комбинат - Пловдив - деяние, което по никакъв метод не нарушава закона.

След траялото 8 часа съвещание на съда пред Сашо Диков юристът на арестувания Илиян Василев разяснява, че когато има състав от трима съдии има лице докладчик, който има задължението да изследва доста детайло и обширно делото.

"Да изготви план за мнение, който би трябвало да изложи пред останалите съдиии, които да се срещнат в детайли с него. В делото против Вълчо Арабаджиев този докладчик е точно арбитър Врачева, която изложи изключително мнение, което не беше просто за изменение на задържането, а въобще за анулация – за оставяне на Вълчо Арабаджиев без никаква мярка, а това се прави когато няма даже минимални доказаттелства, с цел да бъде арестуван ", уверен е Василев.

“С особеното си мнение съдийката, докладчик по делото, се стимулира с съответно разискване на съответни доказателства и споделя: Ето, за това считам, че няма закононарушение. Другите две съдийки, формиращи болшинството не разискаха нито едно съответно доказателство. Отне им 6 часа, с цел да сформират два листа с цялостни безмислици. Това не е правораздаване.” изяснява юристът.

Той е уверен, че 2 /3 от тяхното мнение беше обосновано на тази здравна експертиза: "Очакваха аз да диспутирам с движимостите лица.

"Дай боже да се случи някой почтен експерти като Врачева да попадне в състава и да образуват болшинство. Само че нея ще я смачкат мачкат.. Зрънце останаха хората в съда, които застават с името си и декларират мнения и ги пазят ", твърди Илиян Василев.

Той не изключва да последва офанзива против Врачева поради позицията, която е изразила: "Утре ще прочетете по някои уеб сайтове какъв брой скандална е съдийката, какъв брой абсурден е юрист Василев и по какъв начин пазят бандити и това ще образува публичното мнение и никой няма да се интересува какви са доказателствата. Никой! "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР