Магистралите и пътищата край големите градове бяха изпълнени с хиляди

...
Магистралите и пътищата край големите градове бяха изпълнени с хиляди
Коментари Харесай

КАТ с тайно оръжие по време на "Великото преселение" по празниците

Магистралите и пътищата край огромните градове бяха изпълнени с хиляди коли преди празниците. Трафикът в понеделник вечерта се успокои, само че не беше по този начин денем, предава bTV.

Движението в огромните градове беше извънредно натоварено. Образуваха се километрични колони от коли по огромните булеварди и в регионите на комерсиалните центрове.

Полицията извади на пътя спомагателни екипи, които да контролират трафика и да отбиват тежките камиони от придвижване. Над 3000 полицейски екипа, в това число Жандармерията, бяха и през днешния ден по пътищата, с цел да наблюдават за нарушавания.

Само за три дни стотици водачи са хванати в нарушаване в София.

„ Към сегашния миг са открити 157 нарушавания. Предимно нарушаванията са за погрешно паркиране, погрешно изпреварване, неизползване на дневни светлини и неспазване на червен сигнал”, заяви Мирослав Василев от Пътна полиция.

Глобите са от 20 лв. за паркиране и светлини до 100 лева за минаване на алено. Нарушенията по автомагистралите пък са най-вече за скорост и шофиране в спешната лента.

Нарушителите и ще бъдат снимани и глобени по законовия ред.

Повечето водачи одобряват концепцията за повече надзор и секрети патрули по автомагистралите.

От Пътната полиция предизвестиха водачите да карат деликатно и да потеглят на път с изправна кола и цялостен контейнер.

И още едно предизвестие – пътищата на доста места в страната са мокри, през нощта ще се заледят, тъй че водачите би трябвало да съблюдават отдалеченост и да внимават със скоростта.

Тежък трафик се чака по пътищата из цялата страна поради идните празници, оповестява Bulgaria ON AIR.

Засилени инспекции на патрулите има на всички места, като част от тях ще се правят от немаркирани коли.

Служителите на органите на реда ще наблюдават за превишена скорост, приложимост на алкохол и опиати, както и дали колите са оборудвани за зимни условия.

Заради трафика от 16 ч. до 20 ч. придвижването на камиони над 12 тона ще бъде лимитирано по автомагистралите и натоварените пътища.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР