Магистралите и пътищата край големите градове бяха изпълнени с хиляди

...
Магистралите и пътищата край големите градове бяха изпълнени с хиляди
Коментари Харесай

Интензивен трафик по основните пътища на страната

Магистралите и пътищата край огромните градове бяха изпълнени с хиляди коли преди празниците. Трафикът в понеделник вечерта се успокои, само че не беше по този начин денем.

Движението в огромните градове беше извънредно натоварено. Образуваха се километрични колони от коли по огромните булеварди и в регионите на комерсиалните центрове.

Полицията извади на пътя спомагателни екипи, които да контролират трафика и да отбиват тежките камиони от придвижване. Над 3000 полицейски екипа, в това число Жандармерията, бяха и през днешния ден по пътищата, с цел да наблюдават за нарушавания.

Само за три дни стотици водачи са хванати в нарушаване в София.

„ Към сегашния миг са открити 157 нарушавания. Предимно нарушаванията са за погрешно паркиране, погрешно изпреварване, неизползване на дневни светлини и неспазване на червен сигнал”, заяви Мирослав Василев от Пътна полиция.

Глобите са от 20 лв. за паркиране и светлини до 100 лева за минаване на алено. Нарушенията по автомагистралите пък са най-вече за скорост и шофиране в спешната лента.

Нарушителите и ще бъдат снимани и глобени по законовия ред.

Повечето водачи одобряват концепцията за повече надзор и секрети патрули по автомагистралите.

От Пътната полиция предизвестиха водачите да карат деликатно и да потеглят на път с изправна кола и цялостен контейнер.

И още едно предизвестие – пътищата на доста места в страната са мокри, през нощта ще се заледят, тъй че водачите би трябвало да съблюдават отдалеченост и да внимават със скоростта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР