Магистралата Русе - Велико Търново може да е готова до

...
Магистралата Русе - Велико Търново може да е готова до
Коментари Харесай

Магистралата Русе - Велико Търново готова до 2022 г.

Магистралата " Русе - Велико Търново " може да е подготвена до 2021 - 2022 година. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", съобщи пред Българска национална телевизия, че срокът до 2021 - 2022 година е изцяло осъществим период за построяването на инфраструктурния план.

Според Атанасов за в този момент се чака да излезе оценката за въздействието на околната среда (ОВОС) на плана. По думите му се чака цената за построяването на автомагистралата да бъде към 2 милиарда лева Атанасов уточни и че се надява средствата да бъдат събрани в въвеждането на ТОЛ системата за таксуване на тежкотоварните коли.

Изграждането на автомагистралата от Русе до Велико Търново е обвързано и с построяването на три нови моста над река Дунав. За това към този момент е подписано междуправителствено съглашение сред България и Румъния. Според Атанасов най-наложително е да се построи втори мост над Дунав до Русе.
Останалите два моста са планувани за градовете Гюргево и Силистра.

Относно изискванията в страната след изобилния снеговалеж в множеството области Атанасов акцентира, че водачите би трябвало да бъдат деликатни и всички коли да бъдат оборудвани със зимни гуми. По думите му почистването на пътната мрежа от сняг е приемливо и към този момент няма учредения за налагане на наказания на снегопочистващите компании.

Стана ясно още, че АПИ и Институтът по пътища и мостове изготвят обстоен разбор на рисковите пътни сектори в страната. Според Атанасов обаче огромният брой на произшествия на пътя се дължи не е единствено публичен, само че и институционален проблем. Той добави, че в рискови сектори като този до Ловеч, край село Микре, където скоро имаше тежка катастрофа  главният проблем е нарушаването на Закона за придвижване по пътищата. Решението на казуса е построяването на автомагистрала.

Атанасов разгласи и че в АПИ всекидневно се подават сред 15 и 20 подправени сигнала за закъсали коли. В тези случаи организацията е длъжна да реагира незабавно, което затруднява активността ѝ, тъй като сигналите идват от разнообразни места на територията на страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР